Monday, June 16, 2014

Cara 'Hide' Last Seen Whatsapp

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Memandangkan ramai yang kecoh sangat nak bergaduh pasal last seen whatsapp, tak nak online whatsapp sebab takut boyfriend girlfriend detect last seen. Maka dengan itu, mari cx ajar korang. Ramai tanya macam manalah nak hilangkan last seen ni? Senang sahaja tetapi korang perlu tahulah serba serbi tentangnya ya. Jom!

1. Masuk Whatsapp dan Cari ''Setting"
2. Apabila dah masuk ''Setting'' , Cari ''Account''
3. Then, ''Privacy"
4. Next, Carilah "Last Seen"
5. Korang pilihlah "Nobody"
Okay siap! Makluman, apabila korang sudah setting 'nobody' , automatically orang lain memang tidak akan boleh nampak 'last seen' korang. Tetapi korang juga tidak akan nampak last seen orang lain atau lebih senang sesiapa pun.  Cuma ''online'' status sahaja yang akan boleh dilihat dengan nyata :)) Faham tak? hehe. Okaylah, next time cx update new entry kelebihan dan kelemahan last seen ini daripada pengalaman cx sendiri. Okaylah. Babai.

Selamat Mencuba
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

16 comments:

Mime MF said...

oh boleh setting ke..hehe baru tahu..:P

Diana Azhar said...

baru tau caranya. hehe

ary_lee said...

Previously, set nobody. Waktu tengah bawa diri. Tapi tukar balik, cz rasa macam 'motif'? Haha!

sugar2 kapas strawberry said...

depend on individu. but for me, saya lagi suka tgk last seen. Hahahaha. dan tak pernh gaduh pasal ni.

Nur Farizan said...

info yang menarik ni CK :)
terima kasih sharing ilmu :)

Amirah Raduan said...

haha kmk pun whatsapp sekda last seen.hehe sbb xmok org tauk bila kmk ada online. hehehhe

Engku Muzahadin said...

Pernah godek2 dulu ingat nak unseen kan lah, tp sklai tak leh tgok last seen org lain jugak, so tak jadi buat... Hehe

SuparMan SuaRez said...

Oh macam itu ... Ok.. =_=

huda azmi said...

tq for sharing ! baru tau kalau setting last seen - nobody, kita pun tak leh tgk org lain punyer...cancel la buat..tp mmg fair la camni..hehe

huda azmi said...

tq for sharing ! baru tau kalau setting last seen - nobody, kita pun tak leh tgk org lain punyer...cancel la buat..tp mmg fair la camni..hehe

Deanna Morni said...

oooo...paduhal dapat dpolah setting kedak ya ohhh....lamak tok pande makei jak..hahahhahaha

junainah mohamed said...

boleh hide ek? baru tahu ni...hahaa

Anonymous said...

saya tak pernah pula complain or gaduh pasal last seen ngan boyfriend saya.. tapi skrg mmg tgh beri ruang utk masing2 tiba2 perasan mmg dh xnampak last seen bf saya..malas nak Tanya dia takut bawa kpd gaduh..rupa2nya boleh buat kat setting ye..thank u for the info..:)

aizamia3 said...

Leceh gak sebab tak boleh tahu status orang lain.. tapi sesekali buat jugak.. ekeke..

ajuya said...

baru tau ni...hehe patut la ada org yg xboleh nmpk last seen dia

Sang Penulis said...

Betul tu, kadang-kadang sebab LAST SEEN ni boleh jadi gaduh besar. Hahaha. Dahsyat betul penangan teknologi sekrang ni.