Wednesday, June 25, 2014

Masak di Atas Muka Jalanraya!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai semua. Sambil-sambil tengok Temptation of Wife tadi, sempat juga cx dapat information ini daripada perkongsian kawan cx. Kalau diikutkan cuaca dan suhu dekat Malaysia ini, mesti korang semua pun tahu tahap kepanasan sekarang macam manakan? Bayangkan duduk dalam rumah yang berkipas pun boleh berpeluh macam baru lepas main futsal. Betul tak? Okay, cx nak korang tengok video yang cx akan kongsikan pada korang. 

klik gambar untuk tengok video
Nampak tak? Ini bukan propa okay. Korang boleh tengok sendiri video ini dengan hanya klik gambar di atas ya. Cx sudah pun linkkan.  Kepanasan melampau sehingga mencecah 46 darjah celcius. Boleh bayangkan tak betapa panasnya?  Video tersebut bukan hanya tunjuk masak telur sahaja okay, Siap buka gerai lagi. Korang tengoklah sendiri, cx nak cerita pun macam tak berapa nak percayakan? Haha. 

boleh masak udang uolls.
Baiklah kawan-kawan, jangan lupa tekan gambar masak telur di atas untuk tengok video sebenar ya :) Cx hanya mampu berdoa agar Allah pulihkan semula keadaan bumi dengan dilimpahi hujan dan tumbuh-tumbuhan yang menghijau agar tidak lagi panas. Sekarang ini pun suhu Malaysia agak tinggi memandangkan pakar turut menyatakan bahawa bumi kita akan kepanasan selama 18 bulan. Allahuakhbar! Semoga Allah pulihkan bumi kita. Amin.

Sayangilah Bumi Kita
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

2 comments:

ArELeEz said...

18 bln = sempat 2 ibu lahirkn 2 baby. owh.. lamanye..

Mimi Azirah said...

memg panas giler la tuh smp boleh masak atas jalan