Wednesday, September 24, 2014

Halangan Ketika Blogging

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Holla! Kali ini cx hanya ingin meluahkan pendapat sahaja ya kawan-kawan. Lain orang lain pendapat.  Cx suka blogging, blogwalking, leave comment tetapi terdapat halangan menjadi penyebab cx tinggalkan terus blog tersebut tanpa sebarang jejak. 

1. Contents Warning
Ada blogger yang suka sangat buat 'benda alah' ini yang mewajibkan kita untuk klik 'i understand bla bla bla' .. Bukan apa, pada cx, ianya cuma merumitkan para pembaca. 

2. Text Prove
Ini satu hal lagi, palinglah cx tak suka.  jika dulu cx bukan main suka lagi, entah kenapa pun cx tak tahu. Haha! kemudian jadi tidak kisah dan kemudian jadi menyampah sebab ada banyak kali terkena apabila dah betul text yang perlu diisi, tiba-tiba dikatanya salah. Bukan sekali okay, banyak kali. harap maklum. memang ianya baik untuk elak spam tetapi much better korang apply comment moderation kot. much better.


3. Ads
 Ini lagi satu masalah. Geramlah hai. Elok dah title menarik perhatian untuk dibaca, tiba-tiba ada ads.   Cx tahu korang buat duit guna blog pakai ads. Kalau setakat satu (1) sahaja dan apabila diklik ia akan hilang tidak menjadi masalah. Ini tidak, selepas tekan satu pangkah, disuruh tekan yang kali kedua kemudian keluar lagi lagi dan lagi Ehh!! memang pangkah besar teruslah! Leceh okay!

maaflah ya kawan-kawan.  memang banyak blog yang cx blogwalking, ketika hendak tinggalkan komen dan mampu menimbulkan kebosanan apabila nak fokus pada text semata, memang pangkahlah jawabnya. maaf ya. Ini sekadar pendapat dan luahan. :) peace no war bebeh!

Clean and Clear
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

6 comments:

  1. Samala...tak suka kalau ada verification word tu..haha..:D

    ReplyDelete
  2. betullah..bile ade semua nih kan..jadi hilang mood nak bc entry kan..hehe.

    ReplyDelete
  3. sama la. verification word tu kasi slowkan bw
    blog byk iklan pun kurang suka gak, nampak semak. lepas tu menghadang pandangan nak baca isi. x syok nak bw

    ReplyDelete
  4. iya, memang susah kalau letak verify tu..

    ReplyDelete
  5. setuju setuju setuju !!! yang iklan tu paling annoying. yang verification okay lagilah mungkin dia tak tahu nak
    buang mende tu macam mana lagi.. tapi iklan memang #@&?@#+% bhahaha.. dahla kalau blogwalkng guna laptop CT ada idm yang keje dia nak download semua mende aje. penat nak tutup..!!

    ReplyDelete
  6. ha'a, kadang2 saya syok nak komen, tbe2 ada word verification, serious terus poker face kat situ...

    ReplyDelete