Tuesday, September 23, 2014

Next Vacation: Sabah dan Sarawak

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai hai hai. Semalam hari Isnin sedang tonton rancangan masakan di televisyen bersama MIL dan SIL. Chef masak masakan orang Sabah iaitu rebung rebus, adalah namanya dalam bahasa Sabah tapi cx tak ingat. Hehe


Nak dijadikan cerita, biasalah perempuan, SIL pun mention, 'famili kita tak pernah pergi bercuti dekat Sabah Sarawak kan mak?' then mak pun cakaplah, 'haa kalau camtu, kita planlah betul-betul dan kita pergi bercuti ke sana satu famili'. Haa uollss, nak bercuti ke sana gittew. Ala-ala oversea lah. Haha! Seberang lautkan? Krik krik krik! .. Anyone blogger dari Sabah Sarawak? Suggest tempat menarik please. :) Penginapan Homestay sekali ya. Hehe

Tiba-tiba MiL tanya, kita nak pergi naik apa ke sana? Cx pun apalagi, promotelah, kita naik flight la mak, AirAsia kan tengah ticket murah serendah Rm0.51 sen. Huhu . InShaaAllah jika ada rezeki dan umur yang panjang, bernafaslah cx di negeri Sabah Sarawak. :) Okaylah babai! 

May Allah Ease
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu.

3 comments:

ros_reeza said...

Ros dah pernah duduk Sabah masa kecil .. cuma Sarawak tu belum sampai lgi.. officemate ada orang Sarawak, asyik ajak ke sana. tapi tulah nak pergi sana kena plan betul betul kan..

Yumida Huda said...

sy org swak tp kurang berjalan dlm negeri sendiri. tp sy pernah study di kk, sabah. sabah tempat terbaik utk melancong. the best place utk cuci mata, bergambar, shopping, makan2. byk hotel kat sabah.

Amirah Raduan said...

hehe InsyaAllah, klau pg sbhsrwk padah okayyy.hehe mok temu ngan blogger dr keyel hihi