Monday, October 20, 2014

'Bodohnya' Statement!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Pertama sekali cx mohon maaf dengan penggunaan perkataan sedemikian untuk tajuk entry kali ini. Ada sahaja perkataan lain yang boleh digunakan tetapi rasanya perkataan ini lebih sampai apa yang nak cx sampaikan. Perhaps 

Tadi ada baca satu article berkaitan suami isteri, memang sangat baik article tersebut tetapi cuma satu perkara yang membuatkan cx rasa marah tak boleh diterima dek akal. Pendek nau akal si penulis ini barangkali dan boleh detect penulis tersebut lelaki atau perempuan. Statement tak boleh blah betul! *amboi ganaih ayat. 


Panas hati apabila baca statement dia ini tau! Pada cx lah ya, isteri dijadikan Allah untuk suami hargai dan berkasih sayang, bukan hamba suami! Kenapa cx cakap macam ni? Sebab lelaki yang akal dia pendek fikir sebegini memang lelaki tak kenang dek untung! Isteri dah korbankan badan untuk bagi korang anak, then korang senang sahaja cakap kulit berlipat bagai? ehh! panas!  Kalau nak isteri cantik slim bagai jaga badan, tak payah minta anaklah! Kalau nak anak dan isteri stay mantap, keluarkanlah duit suruh isteri pergi spa cantikkan badan, sebulan 2k, 3k. Mampu?! 

Haaa, emosi sungguhkan? Haha! Kau ingat nak slim badan senang selepas dah letak budak dalam rahim?! Kau ingat senang badan nak cantik bergetah macam anak dara apabila dah berliter darah keluar lahirkan budak? Dah berpuluh urat putus dalam badan keluarkan budak? Ingat senang lepas bersalin nak slim dengan nak berpantang lagi, terjaga malam jaga anak bangun lagi? Lepas tu kau minta anak lagi dengan belum sempat isteri kau hilang lagi sakit kena gunting nak keluarkan budak? Memang emosi sebab lelaki macam ini memang akal pendek! Tak berlakikan laki macam ini pun takpelah!. hahah okay terlebih sudah. kbai~  hahaa

Maaflah ya entry emosi
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

8 comments:

ilot said...

isk..memang sangat panas hati. Why not kalau nak all time perfect, keluarkan duit banyak untuk belikan isteri korset, ubat kurus, anta gi spa dll. Lepastu, nak isteri cantik, selim melim, si suami tu hensem sangat ke??

aisssshh....panassssss

ilot said...

isk..memang sangat panas hati. Why not kalau nak all time perfect, keluarkan duit banyak untuk belikan isteri korset, ubat kurus, anta gi spa dll. Lepastu, nak isteri cantik, selim melim, si suami tu hensem sangat ke??

aisssshh....panassssss

YaNg AyEsHa said...

lelaki punya statement lah tu?dh agak dh..rasa panas hati jugak baca nih..byak cekadak dia..

Amy J said...

amboi sedapnya bahasa lelaki tu. tak beragak sungguh. betul. it takes two to tango.

keje nak merungut je... bagi lah duit sikit suh g treatment bagai...

imm said...

salam blogwalking,,
lelaki camtu mmg nak kna bash balik..die punya boroi x kisah pulak kan..hihi

Mar Mansor said...

betul tu CX..saya sentap..
jangan nak pandai komplen je isteri tak pandai jaga badan..bukan tak jaga tapi banyak t/jawab..lainlah suami bg selepuk tiap bulan khas utk ke spa kan3..

Khai♥Rin : anies said...

pandai je yg ckp tu...

Jazz Lover said...

Sebenarnya tak jugak. Ada yang lepas kawen pun tetap kurus. Heheh.