Thursday, October 16, 2014

Drama Hero Dungu

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Siapa layan cerita Sana Ay Ikaw Na Nga? Haishlah sakit hati tengok. Kebelakangan ini, tv suka sangat keluarkan cerita hero yang dungu. Maaflah ya cx guna perkataan ini. Bukan apa, macam 'tak cerdik' nau heronya.
credited
Hero bukan main tak pandai lagi. Baik jadi perempuan! Cx layan masa awal-awal cerita kemudian bermula keadaan apabila teserlahnya ketidakcerdikkan hero, terus tak layan, skip terus. Kadang kala tertonton juga sebab mak dan mil layan cerita dia. haha. 

Lepastu bukan satu cerita ini sahaja yang rasa macam ppffftt, cerita drama pukul empat petang itu pun alahai tengok hero pon rasa nak muntah. Tak sesuai langsung okay! Jalan cerita dah baik cantik dah, tapi hero? Dah tamat pun. Then cerita pukul sepuluh malam kot kalau tak silap, heroin pula tak sesuai langsung. Dah macam kahwin budak bawah umur, hero pula dah macam bapa dia. ppffftt! 

Ehhh emosi sungguh. Cerita pukul dua pula tak payah nak cakaplah, hero buta sungguh dengan adegan si penjahat. aish geram geram geram. Tapi nak buat macam mana, kemungkinan itu rezeki buat pelakon-pelakon tersebut menjadi hero dan heroin. Husnudzon sahajalah ya idok? huhu. Okaylah babai. 

Mudahan tak terkenan. Haha
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

9 comments:

Yumida Huda said...

kalau yumida, pentingkan bakat. kalau ensem sekalipun lakonan x menyengat, hambar, x membuatkan air mata jatuh sebaldi, hmm x kan tengok utk episod seterusnya. layan kartun catdog lg comel. haha

CXopportunities said...

hahahha kan? cx geram sebab watak dia ntah pape je. bab bakat tu lg tkya ckp kak, kelaut. hahah geram btl huhu

Nyamuk Terbang said...

xlyan crta ni so xtahu crta mcm mna...hehe...

CT Humairah said...

hihihi wow CX beremosi sungguh hihi.. hero filipin ni jericho aje yang besh.. alaa konon nak fit jalan cerita kot tu yang watak kena cem tu..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kelakar nya hero dungu.
Saya x pernah tgk drama ni.

Jazz Lover said...

Sekali jak saya tengok cerita nie. Lps tu tutup sebab macam tak best jak.

Mimi Azirah said...

Lgsg xpernah tgk..huhu

Mimi Azirah said...

Xpernah tgk pun citer nih sbb waktu bersiaran time bekerja

Mar Mansor said...

hero dungu tu camne Cx? blur pulak kita..