Tuesday, October 14, 2014

EdisiBlog: Patutlah Tak Boleh Ping!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Selamat petang semua! Bulan lalu, edisi blog telah diperkenalkan dan cx juga tidak ketinggalan untuk mempunyai edisi blog sebagai kemudahan. Menjadi kewajiban ping latest entry di sana. Namun, seminggu dua lepas, edisi blog telah upgrade menjadi lebih baik tetapi cx tak berapa nak faham bagaimana sebab cx tak boleh atau boleh dikatakan tak reti nak ping! fuh! sadis. 

credit to edisi blog and cymera camera
Makanya cx tidak menggunakan langsung edisi blog sebab geram tak boleh ping. Selalunya bila tekan ping, dia keluar latest entry dengan link blog kita tetapi tidak yang ini. Kemudian tadi cx cuba sendiri. Pelik pula bila orang lain boleh ping kan?

Rupa-rupanya, latest version ini memerlukan kita untuk 'tambah blog' semula. Haish. cx peliklah sebab kita dah sign in tetapi disuruh tambah pula blog padahal email yang digunakan adalah untuk blogging. Alahai Kassim~ Tidak mengapalah, apa yang penting, cx dah tahu bagaimana untuk ping. hahahah kbai~

Alhamdulillah Syukur
lahirknlah keikhlasan dihatimu

8 comments:

YaNg AyEsHa said...

x pernah guna lagi edisi blog ni..hehe

Yumida Huda said...

x pernah pakai lg. hari tu ada jugak promosi utk ping ni

Amy J said...

macam complicated je bnyinya

Engku Muzahadin said...

Patutlah, Muz try nak ping tadi pon tak boleh lepas update kpd latest version, kena tambah blog balik rupanya... Takpa nanti nak try lain.

Mar Mansor said...

saya pon baru perasan 2 ari lepas kot..

CT Humairah said...

android aje boleh guna edisi blog huuurm..

Jazz Lover said...

Tak pandailah saya pakai benda nie.

Mimi Azirah said...

Dulu de gak donlod..pastu hp rosak..nih dh ok nk donlod lik