Tuesday, October 21, 2014

Kes Tertembak di Petronas Ayer Molek Melaka!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kes berlaku kira-kira tiga hingga empat jam yang berlalu. Cx dapat cerita pun daripada rakan yang update status di facebook.

Kemudian cx WhatsApp emak cx suruh call makwe atau pakwe di kampung, risau juga, makwe dan pakwe berniaga dekat situ. Dekat sangat. Alhamdulillah mereka okay.

credit to Petronas Ayer Molek
Menurut sumber makwe cx, makwe kata sebenarnya senapang security guard terjatuh dan meletop. Erti meletop di sini tidak dapat dipastikan kerana berkemungkinan senapang meletop terlepas tembakan.  Itu sebab menjadi kecoh dan orang ramai terkejut. Kes masih di bawah siasatan polis Melaka. Hopefully tiada kemalangan jiwa. InShaAllah

Cx;
siapa pernah minum air tebu yang dijual oleh seorang datuk di hadapan pejabat pos ayer molek? Sila angkat tangan! Apa komen korang tentang air tebu datuk tersebut? Berapa bintang nak bagi daripa lima bintang? ;) wink! wink!

Jaga Diri Okay
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

4 comments:

Yumida Huda said...

bahaya eh. dah dekat peronas. gne juak senapang ya terus tertembak oo, x di lock ka senapang ya

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bahaya juga jadi macam tu. sebab jatuh aje boleh tertembak.

kakngahsihat said...

Harap xder lah yg cedera, adohhh... bahaya gak klu kna org awam...

Jazz Lover said...

Huh, saspe betul