Friday, October 3, 2014

update blog guna telefon

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

sebagai seorang blogger, menjadi satu keutamaan untuk kita update blog kita. even tidak setiap hari, atleast dua hari atau tiga hari sekali. memandangkan blogger sangat teruja apabila datangnya pembaca kan :) tetapi menjadi satu masalah apabila tiada gadjet yang dapat membantu kita.

seperti cx, sebelum ini hendak update blog semestinya menantikan kehadiran laptop. tetapi laptop cx buat hal pula apabila keyboard problem. kemudian encik suami belikan smatrtphone. biasa-biasa sahaja dan cx menggunakannya sebagai medium cx untuk update blog.

tidak dinafikan sedikit complicated sebab phone screen cx kecil tetapi masih cekal update juga. takpelah apa keadaan pun asalkan blog berupdate. kan? haha korang update blog pakai apa? 

bersusah dahulu
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

6 comments:

Nyamuk Terbang said...

xpuas update guna henset...hihi..kna guna laptop jgk even kalau line slow pun

Engku Muzahadin said...

Muz xpernah update guna hp, walaupun pakai android, mcm payah plk nak cari gambar edit dan tempek bersama entry, ya lah, pakai android besa2 jer...huhu

muhammad zarin said...

samalah macam saya...dah 3 bulan saya update blog guna phone sebab laptop problem..pada mulanya memang susah..lama2 cam best pula sebab lagi senang...hehehe

Yumida Huda said...

pake laptop bok sennag update entry, sennag mok komen
mun k smartphone, tablet leceh bg kmk, kengkdg lain ditekan lain keluar. byk typo. al maklom la jari giant

ros_reeza said...

sama dengan ros. pakai phone saje ;)
takde laptop. hikhik

CT Humairah said...

yeay !! selamat berblogging dengan phone akak CX kekeke.. CT guna phone kalau nak blogwalking sebab super senang. download app blogger then there you go.. blogwalking tanpa batasan. tapi CT still agree.. kalau nak
buat entry memang guna laptop jugaklah yang puasnya..