Thursday, November 6, 2014

'Blue Double Tick' Whatssap: Ohh Patutlah!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

credited

Patutlah tadi semasa WhatsApp encik suami, cx nampak double blue tick dekat whatssap, cx siap screenshot tunjuk dan bertanya kepada encik suami. Rupanya latest updated WhatsApp function. Tahniah WhatsApp! Korang nak tahu fungsinya? Silakan tengok gambar di atas. :)

Teknologi Semakin Maju
Lahirkanlah Keijhlasan Dihatimu

13 comments:

YaNg AyEsHa said...

hehe..tu lah, baru tau tadi..ingatkan kenapa warna biru..tapi ok gak tu, cuma akan menyebabkan statistik bergaduh makin tinggi la kot..kih3..i think u know what i mean..

misz sheyla said...

oooo...paham2...lepas ni dah x boleh nipu2 lagi..hihi

Jazz Lover said...

Paduhal. Tapi kamek dah sik ada Whatsapp gik. Urm, alu teringat ngan hp kamek yang kenak tangkap lect. Rindu kamek ngan nya.

Najlaa 'Aqilah said...

last seen je pun dah boleh buat gaduh, blue tick..ermm..habis laa.. haha

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

luqman zakaria said...

kat whatsapp luqman xde pon jadi macam tuh lg..huhu

Yumida Huda said...

kmk xda wassap koh. tedah kmk tek. kat sitok xda line 3g. susah mok online k phone. tok online makei internet vsat.

Shida Radzuan said...

ada yg ade..ade yg xde hehee..double tick blue tu..

Deanna Morni said...

kamek bok tauk juak...tedah kamek..heheheeh

Amy J said...

eh, kebetulan pula. saya pun terkejut tadi tengok ada tick2 warna biru..


kawan cakap tadi, kalau whatsapp orang tu x update, kita xkan dapat tengok tick biru tu. unless dua2 dah update whatsapp..

husna zahidi said...

kesian org yg bcinta mesti bperang habis klau dh baca tp tak balas dgn segera..:p mungkin tjadi kat sstgh psangan je kot.. benda kecil..boleh settle..:)

ros_reeza said...

yang updated je ada tick biru tu. ug tak updated still kekal yang lama ;)

CT Humairah said...

kekekek ramai orang tak puas hati dengan blue tick :P hahaha. katanya boleh mendatangkan pergaduhan. hahaha tapi kitalah kena pepandai. kalau tengok blue tick dah.. then kawan tak reply. lepas tu sentap.. kena tngk jugaklaaaa hahaha

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Owh..kenapa saya xtau ni?
Ermmm...outdatesd:)
Haha..