Tuesday, November 4, 2014

Suka Buat Andaian Sendirikan?

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Okay, merujuk kepada entry Sudah-sudahlah sebelum ini, cx ada update berkaitan sesuatu yang mana cx luahkan tetapi kesampaiannya bercabang pengertiannya. bak kata orang kampung, apang-apang alang sahaja penyampaiannya.

Jika pembaca yang positif, andaiannya akan sentiasa positif dan sebaliknya pula akan sentiasa negatif. Namun, adakah setiap apa yang diandaikan itu benar atau sebaliknya? Haa, cx tidak kisah apabila nak buat andaian apa pun tetapi apabila andaian itu dirujuk terus kepada cx, maksudnya andaiannya seperti contoh; 'ohh cx ni mesti jenis macam ni macam ni' .. ianya agak jauh tersasar ya kawan-kawan.

gambar tiada kaitan. hahah
Ehh, tapi tidak mengapalah, ikut suka koranglah. Cx cuma nak bagitahu, setiap entry yang cx update, 99% adalah cerita sekeliling ataupun pengalaman seseorang dan hanya 1% sahaja berkaitan personal. Itupun tidak didedahkan secara menerus, ada lapik-lapiknya. Haa, dapat tak apa yang cx cuba sampaikan?

Okaylah, cx tahu pembaca cx semuanya positive thinker. InShaaAllah :) Andai andaian yang dibuat itu salah dan mengaibkan, makanya boleh jatuh fitnah ya. Hehe. Baiklah itu sahaja. nak sambung tengok doraemon. kbai.

Siasat biar ke Akar Umbi
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

12 comments:

YaNg AyEsHa said...

hehe..patut lah mcm pelik je..apa kaitan entri ni dengan gambar tu..

CXopportunities said...

hahahaha

Yumida Huda said...

sama la. kmk pun berkisarkan perihal sekeliling. kurang suka juak bercerita psl personal.

CXopportunities said...

kan? hehe tp nak buat mcm mana, readers ada pelbagai kategori sama mcm kita jugak as a reader kan :) ada masa suka, ada masa tidak :)

Jazz Lover said...

Paduhal minat jwak cita doremon. Kamek dah lamak sik nangga cita doremon. Hehe.

DeAnnA said...

Crita hal dikpon adalah lebih baik dr kita crita hal org..keep it up..(^_^)

CXopportunities said...

betul tu. cx setuju. cuma, maksud cx di entry ini regarding perihal sekeliling adalah pengalaman sahaja yg boleh kita jadikan pgjrn dan itupun cerita yg dilapik2. bukan aibnya. :) InShaaAllah cx jaga aib org. anyway, its ok dear. tq syg for your comment :)

CXopportunities said...

jazz lover : hahhaa. everyday tgk doraemon dgn husband cx

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Andaian demi andaian..
Kalau taktau kenalah bertanya kan..
Jangan serkap jarang.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Apa maksud apang-apang tu, Cx?
* Saya pun suka layan Doraemon dulu.
Sekarang sponge bob.

ros_reeza said...

takut juga ada yang salah faham dengan entry sendiri... tapi tak mampu nak halang mereka berfikir...kadang kita tulis perihal lain, namun ada yang anggap itu luahan kita..

CT Humairah said...

hihi nak selamat and hati kita pun tak rosak.. fikirkan yang baik-baik saja.