Saturday, February 14, 2015

Cara supaya tak dapat sebarang invitation game

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Sebelum ini cx ada update Cara Block Game di Facebook kan? tetapi masih lagi dapat invitation game or anything yang korang pun tak nak dan tak suka kan? So entry kali ini cx nak ajar korang cara-caranya seperti mana yang cx buat selama ini. Hopefully bermanfaatlah ya kawan-kawan.


Okay, mari cx ajarkan. nak bergambar atau sekadar bertulis? Kalau bertulis bolehkan? Masih fahamkan? huhu. Tak rajinlah nak edit printscreen. hahaha. Okay korang boleh follow step ini ya kawan-kawan yang budiman semua. Eh! tidak mengapalah, cx bagi gambar sahaja dan cx explain. 

click to enlarge
Baiklah, nampak tak? step pertama korang pergi dekat SETTINGS, kemudian cari BLOCKING. korang akan nampak senarai-senarai untuk block ikut jenislahkan. Tetapi korang pilih BLOCK APP INVITES. Korang diwajibkan menaip nama orang yang selalu sangat invite game dekat korang. Settle. Okay tak? All the best!

Cx's says:
Sorry kepada sesiapa yang pernah menjadi mangsa. Cx dah tak main dah game yang invite-invite ni. Buat marah orang sahaja. Huhu. Ampun maaf di pinta ya semua. 

Salam Sayang
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

6 comments:

CT Humairah said...

baguih ni CX.. annoying sungguh invitation tu semua. nak main tu main ajelah xyah nak invite2.. adus..

Deanna Morni said...

boleh try tok..hheheeh

Yumida Huda said...

lagik dpt diampun org invite game, even nang x suka. part sakit ati org add kita masuk dlm group. skali buka fb, penuh notification psl update group ya.

oh, lupak kmk nk mdh makseh psl cara nak buang wassap lamak yg ganggu blog ya. actually kmk ada cuba ikot tutorial, tp x jd. tp ada yg brik pandangan..suruh pg kat setting website kita ya, klik ke content setting-untick kat ENABLE JAVASCRIPT. mmg menjd. xda keluar wassap ya gik. xda keluar iklan pop up mun ada blog yg engkah iklan jenis ya.

cuma nya ada kekurangan, hanya dpt dipraktik kt hp yg untick enable javascript. means hp kmk dh ok. dh blh bukak blog kmk mcm biasa. tp hp org lain x dpt. mesti polah ikut cara ya baruk xda keluar wassap or iklan2 yg semak kt blog.

pjg eh komen..hihihi

sue perbs.. said...

betul...rase mcm nk block trus je org yg invite game ni

Zuhaira Nasrin said...

nice tuto.banyak sgt invitation kannn

Nao Mei said...

Yalah cik akak pun sik suka juak ehm.ng anggol jak sidak invite games