Monday, March 23, 2015

Pola Kehidupan Masa Kini

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai semua! Happy monday! Okay ini merupakan auto publish entry. Sengaja tak nak publish hari minggu sebab tahu dah tiada pembaca. Muehehe. Lagipun lama sangat dah tak update blog ni. Almaklum sejak kebelakangan ini asyik tak sihat.

Credit to arena kereta)
Ramai yang dah mengetahui tentang GST.. cx taknak kupas lebih sebab rasanya ramai lagi netizen di luar sana yang lebih arif dalam menyuarakan pendapat. Cuma cx terfikir.. Bagaimana masyarakat yang dikatakan rakyat sedia membantu meringankan beban tetapi kini munculnya GST yang rata-rata diwar-warkan itu tidak selari apa yang dilakukan.

Sebagai contoh, pengangkutan awam tidak dikenakan GST namun beberapa hari lalu, telah keluarnya tambang pengangkutan awam yang terkini setelah perlaksanaan GST. Bayangkan ada yang mencecah berbelas ringgit kenaikkannya. Lihat sahaja gambar sebagai bukti.

Belum lagi barang makan dan harian. Hurm at last kita makan jelah apa yang ada. Bersyukurlah ya. :) Jemput makan semua.

Credited.

Syukurlah
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

3 comments:

Yumida Huda said...

1 april 2015...

nasib dah settle hal beli keta ria tek. xmok tunda, takut mahal beli keta kenak gst

Nao Mei said...

Adeh bena merisak hentam gst tok..hahaha..menu nasi ngan manuk nasik jak.lah tek..hihi..lewat juak dik

Siti Yang Menaip said...

itulah yang tertanya2 tu.. memang tak dikenakan GST tapi semua naik.. hihi celah mana membantu tatau.. nak kupas lebih pun kita bukan pakar ekonomi.. tak reti.. kang salah cakap kang lain pula jadinya kan..