Thursday, March 5, 2015

Sudah Semak Status Perjalanan ke Luar Negara?

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai hai hai. amboi lamanya bersarang blog cx ini.  Setiap hari nak update tetapi dari sehari ke sehari, tiba-tiba menjadi sibuk memanjang. *Alasan. Mueheehe Hari ni saja nak share dengan korang semua cara nak semak status perjalanan ke luar negara. Rasanya dah ramai update tetapi biarlah cx update dekat entry ini. Mana tahu orang lain dapat tahu melalui blog cx. kan? :) think positive to get a positive things. 
someone claim gambar sebelum ini merupakan ic dia. searchlah dekat google tu berlambak keluar nombor ic ni. terima kasih!
Okay, korang boleh cek menggunakan ic sahaja. Contoh adalah seperti di atas.  Apabila cx cuba walaupun tak pernah ada passport, hehe. result dia keluar dalam masa kosong (0) saat. Pantaskan? huhu. Korang apalagi tunggu? pergilah cek. Ohya! nak link ke? heheeh. okay tekan SINI. okbai!

result
semoga sihat selalu!
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

4 comments:

Scha Nazri said...

Tiada halangan juga! hehehe

Yumida Huda said...

mun dh kenak senarai ccris blacklist nama. x dpt lepas imigresen

lamak x mkn angin, last melancong bulan mac thn lepas. kumpul duit lok

Nao Mei said...

Eh cik akak sik ada juak pasport tok..molah lok..hahaha..alu juak.kinek2 mok molah tek.nak...

Siti Yang Menaip said...

eheheh terus CT pi cek.. nak jugak tahu..