Wednesday, April 15, 2015

Juadah Petang Hari: Roti Puri India

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hi semua!  sempena hari Bandaraya Melaka Bersejarah ini.. Sudah tentulah banyak masa kan. Almaklum cuti. Huhu Jangan jeles kepada anak jati lain negeri. Meh3. Okay hari ini tiba-tiba teringin nak makan roti puri. 

Masa kecil dulu emak cx selalu buat tapi cx panggil dia kuih gunting @ kuih kembong. Sebab dia mengelembung bila goreng. Huhu tapi ternyata hari ni bila nak makan dan tak berapa ingat resepi dia.. Makanya google la kan tapi tak jumpa sebab tak tahu nama betul dia. Haha. At last en.husband yang jumpa. Kemain semangat tolong google untuk isteri dia. Huhu syukur.

Credit to azlitamasammanis.com
Haa kenal tak roti puri? Tadi cx cari resepi dan sangat berterima kasih untuk kak Ita dan blogger Lina di atas perkongsian resepi.  Emak cx dulu buat pakai yis.. jadi cx ambil resepi both of them. Mudah sangat. Memang secara tiba tiba nak makan. Dah alang alang nampak yis mak mertua kat dapur.. apa lagi.. jalankanlah misi. Haha.

Alhamdulillah tadi buat .. menjadi kembungnya. Cx canai dan mak mertua tolong gorengkan siap buatkan kuah lada. Hahah. Memang itu lawan dia. Alhamdulillah sangat happy sebab menjadi sungguh. Abah mertua bukan main suka. Katanya ini first time abah makan.. bagus kata abah. Alhamdulillah. Suka sangat. Huhu okaylah. Kalau korang nak resepi.. pergilah ke blogger yang cx dah siap credit tu. Kbai.

Cx says:
Tak menyempat nak ambil gambar sebab laju sangat semua makan.. sedap katanya. Heheh. Paling penting, en.suami kata sedap dan suka. Alhamdulillah. Syukur.

Syukur nikmat
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

6 comments:

Yumida Huda said...

nyaman eh
marek lepas scan, terus mkn kat kedei mamak, hb order nasi briyani, kmk order canai mentega, dah la baruk lepas mkn nasik+daging kari+lempah ikan+sayur
loba..byk mkn...sekali tek alu sakit perut mkn byk gilak

CXopportunities said...


Hahaha. Iboh mkn byk .. kmk xboleh mok makan byk kenak cpt lelah . Mun makan .. lambat mok proses dlm perot tok. Haha

sheda ucu said...

uihhh lme tak makan nih nak skett

ejulz said...

nyaman na rupa.. hehe

ejulz said...

Jemput singgah sini k. tq "Hati Perempuan"

Jemput Join ek.. :) "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei"

Siti Yang Menaip said...

hye Akak CX.. lama CT tak datang sni kan.. sihat ke ? hehehe.. CT tak pernah makan roti puri.. tapi ada tengok orang jual.. maybe boleh cuba next time..

jemput singgah blog CT =)