Tuesday, April 28, 2015

Trauma: Mr.C, Mr.K & Mr.L

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kisah Ahad lalu. Cx memang seorang penggeli.  Bukan penggeli yang pemalas pengotor itu ya. Tetapi penggeli kepada para Mr. sekalian yang disebutkan pada tajuk entry.

Nak dijadikan cerita, semasa nak masuk bilik air, cx memang akan cek semua ceruk dan sudut yang ada sebelum menutup pintu serta menunaikan hajat.  Sebab apa? Kadang-kala mereka semua ada di situ. Fiuh! Berpeluh. Tak perlu persoal lebihlah bagaimana dan kenapa. Cukup jika cx katakan apabila korang menetap di persekitaran kampung. Ianya amat normal. Betul tak?
Credit to Fontriver.com
Masa cx masuk tu, pertama sekali cx akan tengok belakang pintu .. Sebab Mr.K selalu buat surprise dekat cx. Even dia sekadar duduk sahaja di situ tetapi bagi cx, ianya amat menyeramkan. Lagi seram daripada menonton cerita hantu. Miahaha.  Ahad lalu, bila cx nampak sahaja Mr.K, terus cx sepantas kilat keluar balik dari bilik air. Terbantut hajat. Haha. Tup-tup mother in-law tanya.. Kenapa? Haha terus tersengeh macam kerang busuk. 'Ada katak' ... Respon MIL? Gelak je. Haha

Then MIL yang tolong buangkan. Hahaha! Si penakut sungguh cx ini. Haha! Tiba-tiba MIL cakap camni, 'kenapa semua takut?' Haha! Terus cx gelak besar dan cakap.. bukan takut mak, tapi geli.  MIL pon tanya lagi, kenapa geli? Cx pon jawab sebab dia orang semua lembik. Hahaha! MIL pon ketawa. Huhu segan tapi malas nak amek pusing sebab memang cx dah takut dan geli.. nak buek camno? Huhu
credit to says.com
Kan MIL dah tahu betapa penakutnya menantu dia ni. Haha. Siap suami cx cakap 'dalam rumah ni, cx seorang sahaja yang takut dengan Mr.K, C & L'. Hahaah! 

Nota Kecil:
Nak cerita pasal Mr.L dan C tapi entry dah panjang berjela pula rasanya. Huhu Next time lah kalau berkesempatan dan kalau ingatlah. Hehe. Ohya, Mr.L tu Lipas dan Mr.C tu Cicak. Hehe

Terima kasih semua
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

3 comments:

Umi Wish said...

Kmk gelik spider. Katak gik ok. Pernah sekali katak melompat kt bdn kmk ms dlm blt air. Euw..gelik eh

Kucing pun xda selera nk tangkap katak. Malas kucing umah tok.

Wanie Masduki said...

haha..sama lah kita..kalo masuk toilet mesti akan cek segala ceruk dulu..

Deanna Morni said...

hhhahahaha...sama laa kita...C for cicak? L for lepeh?? hahahaha