Tuesday, July 7, 2015

Kuih Raya: Sarang Semut

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai selamat pagi semua! Haa gitu paginya sebelum mata kembali layu di tasik madu. Eh! Pejam celik dah masuk penghujung Ramadhan. Allahuakhabar! Semoga Allah izinkan kita untuk tergolong dalam golongan yang bertemu malam LailatulQadar. InSyaaAllah amin. 

Okay nak bercerita tentang kuih raya. Tahun ini sangat rajin buat kuih. Tidak cx tahu kenapa. Huhu. Tapi bagus juga .. apabila sudah berumahtangga ini, serba serbi perlu. :) Alhamdulillah dah siap dua jenis kuih. Tinggal lagi dua jenis kuih. Kuih apa? Nanti baca entry seterusnya ya. Itupun jika rajin. Miahahah!

Gambar ehsan daripada kamera handphone emak. Hehe
Haa itu dia kuih sarang semut cx! Huhu. Sebenarnya buat sebab nak makan.  Lama sangat rasa mak tak buat since cx sekolah dahulu kala. Makanya cx pon kembalikan nostalgia kuih sarang semut ini di rumah. Taraaaa~ tahun ini sarang semut kembali! Yeah! Syukur kuih menjadi. Alhamdulillah dapat bagi mertua sebalang. Jadilah nak. :)

Cx's says:
Entry tiada motif langsung untuk up resepi. Hehe nak cerita tahun ini rajin buat kuih sahaja pon. Muehehe

Syukur Alhamdulillah
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

4 comments:

YieN said...

kite x buat pon kuih, tukang makan kuih je, hikhik~~

Yumida Huda said...

sm ngan yumida. tahun ni je tetibe rajin buat kuih. tgh sarat pun bedal je. hikhik. hope baby pun rajin macam maknya ni..hihi

sedap biskut sarang semut..pernah mkn anak buah darjah 3 buat. cair di mulut..yummy!

Deanna Morni said...

kamek suka mkn biskut tok....hihhi

Amanina Mads said...

rajinny abuat biskut.. lama xmakan biskut ni