Saturday, August 15, 2015

Suntikan Matangkan Paru-paru

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Salam sabtu buat semua. Niat untuk aktif update dan blogwalking terbantut sebab Allah tak izinkan. Iyalah.. ada benda lagi penting Allah suruh fokuskan. In Syaa Allah ada hikmah. Aiceh. Cakap macam apa je bila tak dapat update blog. Cett~ 

Okay nak cerita. Sepanjang hidup cx dalam menerima pelbagai jenis suntikan, ini kali punya suntikan.. YA ALLAH! nangis mak nak! Kemain perit, pedih, bisa dan sakit!!!! Allah sahaja yang tahu. Ini baru dapat satu suntikan pukul 11 pagi tadi. Malam kang pukul 11 kena inject lagi satu. Huwaaa~ sakit tak terkata. Nurse cakap kalau injection ini, menangis itu adalah normal. Allah.
Both of them is my jiran. Muehehe
Memula kena dah aduh sakit. Belum masuk ubat lagi. Bila nurse tekan sahaja ubat ... Ya Allah. Dia punya bisa... Memang meleleh air mata. Nurse lagi sorang pula cakap injection ini pedih bisa sebab ubat dia pekat. Fiuhhh~ Demi untuk mematangkan paru-paru, cx redha. Sekarang rasa macam nak demam. Lepas kena suntik, terus tidur. Alhamdulillah okay sikit. Semua nurse tanya, sebab diorang tahu tahap sakit dia macam mana. 

Syukur Ya Allah
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu.

4 comments:

Suria Lekatlekit said...

saya ni penakut dengan jarum suntikan sejak kecik lagi bila baca entri ni bertambah fobia saya dengan suntikan. Boleh terasa pulak tu sakitnya..

Syah said...

cepat2 sembuh ya...

Assalamualaikum,,,hai2

saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
Jemput singgah blog saya
http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

dan ig @nurnasuha96_
whatsapp : +60196117811

Eintan Nurfuzie said...

mmm.. sama jugak dnegan kerjaya cik en.. sebagai seorang vet.. de ubat yg buat kucing sakit terguling2

Cikna said...

Test HIV ritu pun dh sakit, xmo cucuk2.....;-(