Tuesday, March 24, 2015

Mohon Doa dan Bantuan: Adik Zikri Leukemia Tahap Dua

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Adik Iskandar Zikri menghidap Leukemia Tahap Dua

Liputan dari Berita AlHijrah 22/3/ 2015 (Ahad).
Iskandar Zikri berusia 3 tahun, merupakan anak sulung dari 2 beradik menghidap penyakit leukemia tahap dua, sejak berusia 2 tahun. Sudah menjalani 12 kali rawatan kemoterapi di Hospital Kuala Lumpur (HKL).
Ibu kepada pesakit tersebut Puan Zarina Chung Abdul Razak, terpaksa mengambil cuti tanpa gaji bagi menjaga anaknya. Manakala pendapatan suaminya yang tidak menentu memberi kesan kepada keluarga tersebut dalam proses rawatan anaknya yang memerlukan mereka berulang alik ke HKL setiap minggu untuk rawatan setiap bulan.Keluarga yang tinggal di Kampung Asam Kumbang, Bemban, Jasin Melaka ini memerlukan sumbangan dari pihak Tuan / Puan yang sudi membantu
Bagi sesiapa yang ingin menyalurkan bantuan, boleh menerusi Akaun Maybank 154 035 39 7686 (Zarina Chung Abdul Razak).

Bemban Jasin Melaka. Mohon doa dan bantuan kepada sesiapa yang sudi membantu adik Iskandar Zikri. Adik Zikri merupakan seorang anak yang sangat aktif sebelum ini memandangkan cx pernah berjumpa dengannya turut mengenali ibu bapa adik Zikri.   Pada awal perkenalan cx sangat suka tengok adik Zikri kerana rupa parasnya yang sangat sempurna comel dan manis.  Tetapi siapa sangka anak yang masih cilik dan tidak mengerti apa-apa ini diduga Allah dengan  kurniaan penyakit yang tidak disangka.  Cx doakan adik Zikri dan keluarga dikurniakan hati yang tabah dalam mengharungi dugaan ini. InShaaAllah Amin. Maklumat lanjut klik SINI

Semoga sihat sayang.
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Monday, March 23, 2015

Pola Kehidupan Masa Kini

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai semua! Happy monday! Okay ini merupakan auto publish entry. Sengaja tak nak publish hari minggu sebab tahu dah tiada pembaca. Muehehe. Lagipun lama sangat dah tak update blog ni. Almaklum sejak kebelakangan ini asyik tak sihat.

Credit to arena kereta)
Ramai yang dah mengetahui tentang GST.. cx taknak kupas lebih sebab rasanya ramai lagi netizen di luar sana yang lebih arif dalam menyuarakan pendapat. Cuma cx terfikir.. Bagaimana masyarakat yang dikatakan rakyat sedia membantu meringankan beban tetapi kini munculnya GST yang rata-rata diwar-warkan itu tidak selari apa yang dilakukan.

Sebagai contoh, pengangkutan awam tidak dikenakan GST namun beberapa hari lalu, telah keluarnya tambang pengangkutan awam yang terkini setelah perlaksanaan GST. Bayangkan ada yang mencecah berbelas ringgit kenaikkannya. Lihat sahaja gambar sebagai bukti.

Belum lagi barang makan dan harian. Hurm at last kita makan jelah apa yang ada. Bersyukurlah ya. :) Jemput makan semua.

Credited.

Syukurlah
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Tuesday, March 10, 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih ni disponser oleh Emas Putih  , Zul Azizi Typical MommySyira Lokman , Cik Imm , Syiera Budak SepetYaya Natsumi , Azaniss , Fuza Musa 

semoga dimurahkan rezeki
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Thursday, March 5, 2015

Sudah Semak Status Perjalanan ke Luar Negara?

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai hai hai. amboi lamanya bersarang blog cx ini.  Setiap hari nak update tetapi dari sehari ke sehari, tiba-tiba menjadi sibuk memanjang. *Alasan. Mueheehe Hari ni saja nak share dengan korang semua cara nak semak status perjalanan ke luar negara. Rasanya dah ramai update tetapi biarlah cx update dekat entry ini. Mana tahu orang lain dapat tahu melalui blog cx. kan? :) think positive to get a positive things. 
someone claim gambar sebelum ini merupakan ic dia. searchlah dekat google tu berlambak keluar nombor ic ni. terima kasih!
Okay, korang boleh cek menggunakan ic sahaja. Contoh adalah seperti di atas.  Apabila cx cuba walaupun tak pernah ada passport, hehe. result dia keluar dalam masa kosong (0) saat. Pantaskan? huhu. Korang apalagi tunggu? pergilah cek. Ohya! nak link ke? heheeh. okay tekan SINI. okbai!

result
semoga sihat selalu!
lahirkanlah keikhlasan dihatimu