Wednesday, July 8, 2015

Kad Raya Pertama 2015!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Holla everyone! Pagi ini nak cerita yang cx masih dapat kad raya! Yeah! Hehe. Tak sangka sebenarnya. Sebab request dekat orang lain awalnya tapi dapat daripada orang lain kemudiannya. Muehehe. 

Semalam alkisahnya apabila mak mertua ketuk pintu bilik dan selitkan surat di bawah pintu (gara-gara tidur tak ingat dunia! Miahaha!). Dapat sahaja terus cx buka dan taraaa~


Perkara pertama yang cx tengok adalah tulisan di alamat. Cantik! Seriously cantik! Cx memang jenis addict sikit dekat tulisan yang cantik-cantik ini. Iyalah, tulisan sendiri pon bila orang tengok ... 'ehh! Ini tulisan kau ke?' Nampak tak betapa tak senonohnya tulisan? Muahaha! Orang yang study dengan cx tahulah tulisan cx macam mana. Hehe  Tapi memang cx suka dekat tulisan yang cantik. 

Haaa dah kelaut entry ini. Okay. Korang tengok pon korang tahu dah kad ini daripada siapa. Terpampang kot! Huhu. Terima kasih banyak cx ucapkan kepada sis @azhafizah.com sebab sudi bagi kad raya! 

Seronok bila dapat kad raya. Fenomena yang semakin pupus. Ehh! Betulkah penggunaan fenomena? Ke salah? Maaflah ya. Hahaha! Macam pelik pula. Okaylah.. ada yang nak bagi cx kad raya lagi tak? Haaha tak malu. #kbai

Terima kasih!
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Tuesday, July 7, 2015

SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY MOMMYLIZZ

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Click banner
Ucapan hari raya :

Selamat Hari Raya buat semua umat Islam di dunia. Harapan cx semoga semua gembira hendaknya. Baliklah kampung walau sesukar mana pun kita hadapi kerana rezeki ajal maut semua di tangan Tuhan. In Syaa Allah. Yakinlah dengan Allah :) 

Maaf Zahir Batin
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Kuih Raya: Sarang Semut

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai selamat pagi semua! Haa gitu paginya sebelum mata kembali layu di tasik madu. Eh! Pejam celik dah masuk penghujung Ramadhan. Allahuakhabar! Semoga Allah izinkan kita untuk tergolong dalam golongan yang bertemu malam LailatulQadar. InSyaaAllah amin. 

Okay nak bercerita tentang kuih raya. Tahun ini sangat rajin buat kuih. Tidak cx tahu kenapa. Huhu. Tapi bagus juga .. apabila sudah berumahtangga ini, serba serbi perlu. :) Alhamdulillah dah siap dua jenis kuih. Tinggal lagi dua jenis kuih. Kuih apa? Nanti baca entry seterusnya ya. Itupun jika rajin. Miahahah!

Gambar ehsan daripada kamera handphone emak. Hehe
Haa itu dia kuih sarang semut cx! Huhu. Sebenarnya buat sebab nak makan.  Lama sangat rasa mak tak buat since cx sekolah dahulu kala. Makanya cx pon kembalikan nostalgia kuih sarang semut ini di rumah. Taraaaa~ tahun ini sarang semut kembali! Yeah! Syukur kuih menjadi. Alhamdulillah dapat bagi mertua sebalang. Jadilah nak. :)

Cx's says:
Entry tiada motif langsung untuk up resepi. Hehe nak cerita tahun ini rajin buat kuih sahaja pon. Muehehe

Syukur Alhamdulillah
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Monday, July 6, 2015

Kad Raya GA by Nina

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

click banner
Due Date:
7/7/2015
(23:58 pm)

semoga ada rezeki
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Segmen Kad Raya by Ms. Kejupenyet

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

click image
Happy Iftar
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

GA Kawaidesu Concept Raya 2015 Bernilai RM395

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

click HERE
Tarikh Tutup pada 7/7/2015 jam 12:00 tengah hari. 

Selamat Hari Raya
Lahirkanlah Keikhlasan dihatimu

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015

Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.

Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

Mudahan murah rezeki
lahirkanlah keikhlasan dihatimu