Monday, March 21, 2016

Baby boleh Masuk Panggung Wayang Ke?

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Haa hai semua! Dua Jumaat yang lalu cx ada cerita tentang Movie Review : Munafik 2016 kan? Okay dah tengok belum?  So how? Bestkan? Huhu okay, bukan itu menjadi topik kita pada hari ini. Apa yang cx nak share adalah berkaitan kemasukan bayi ke panggung wayang.

Munni : Bajranggi Baijan (soon will be reviewed) 

Okay hari itu sebenarnya pergi cinema bawa anak. Hahah teruk nau cx ni sebagai seorang emak. Hee. Maaf. Siapa tak sayang anak oii. Masa beratur nak tunggu masuk cinema tu, sedang lalu-lalang, tiba-tiba ada seorang gadis bersuara dengan rakannya; "Boleh ke bawak baby ke dalam?" .. Haa, cx dengar sepintas sahaja dan terus berlalu #FlipHair .. ehh tak tak. Cx pakai hijab. Hehe.

Okay, masa tu anak lima bulan, selalu cakap dengan husband, macam manalah kalau kita tiba-tiba nak tengok wayang dan husband cakap, bawa sahajalah. Huhu. Alhamdulillah en.suami okay cuma ada perkara yang perlu dititikberatkan apabila bawa anak kecil bayi ke panggung. Nanti cx kongsikan tips ya. Okaylah, itu sahaja nak cerita. Hehe kbai.

Keluarga Bahagia
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

2 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Ok eh bawa baby??

farah zahirah said...

CX.. fa kan pernah terfikir nak bawak airis g tengok wayang.. tapi sampai umur dia dah 2 tahun 4 bulan masih tak bawak-bawak. Tapi ramai je kawan2 anak2 kecik semua dah berjaya hangkut masuk wayang. Fa dulu kerja cinema, jadi benda ni bukan asing lagi. Memang ramai orang bawak baby kecik masuk wayang. cuma sound effect yang terlalu kuat mungkin akan menganggu pendengaran baby tu. Ini pendapat fa ye :) kalau anak dah setahun keatas mungkin ok la kot. Pastu sebelum ade anak fa memang takboleh tengok wayang yang serius tapi ade anak2 yang berlari2 bising2..kalau cerita kartun ok lagi.. sekarang dah ade anak baru faham perasaan mak bapak yang terpaksa bawak anak masuk wayang sebab nak tengok movie punya pasal :)