Friday, March 4, 2016

Movie Review : Munafik 2016

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai. Salam jumaat! Okay semalam jam 2100, cx sekeluarga bersama menonton pawagam cerita munafik yang pada asalnya rancangan kami adalah pada khamis malam tetapi tidak berkesempatan akibat seat penuh   Fiuh. Terpaksa datang jumaat malam tetapi kami beli tiket awal.  

Pada mulanya tak tahu pon mereka nak tonton cerita munafik, just follow their plans without asking anything.  Okay makanya pada malam jumaat, kami menonton cerita seram. Wuhuuuu~ Jika dulu cx sangat takut nak tonton segala datuk nenek moyang cerita seram tetapi .. hurm nanti cx cerita next entry.  



Okay cerita ini sangat best sebab banyak adegan yang outstanding dan tak mengecewakan.  Adegan cerita ini sangat awesome sehingga tidak nampak penipuan dan editing.  Semua macam real or they really shoot the real scene at the the real place? Oh No! Terbaik!  The best part yang cx suka masa maria kena rasuk for the first time.  Cerita ini berjaya buat cx konfius dari awal sehingga ke penghujung. Tahniah! Memang best! Ini cerita seram movie ketiga kot yang cx tonton di pawagam. Hehe.  Nabila huda berjaya menjayakan cerita ini dengan lakonan mantap beliau. Huhu.  Sangat best dan berbaloi bayar tiket wayang untuk filem ini. Korang dah tonton belum? Okay sila terjah panggung  as soon as possible. 

At the first time tonton cerita ini, kefahaman cx adalah macam biasa typical malay, apabila ustaz rawat pesakit, pasti ustaz akan terkena tempias.  Namun apabila telah menonton cerita ini ke pertengahan dan menuju pengakhiran, barulah cx faham, ternyata ianya bukan sedemikian, kesian maria (watak nabila huda). Cuma yang cx tak dapat jawapan adalah ibu tiri maria. Ending dia awangan sangat. *malas nak fikir haha.  okay kalau korang nak tahu apa sebenarnya kisah ini, pergilah silakan diri menerjah pawagam berdekatan anda. hehe. kbai.

Cx says: 
Tak mention watak utama sebab lakonan beliau tak berapa menjadi dan tak memberi kesan yang mendalam serta terbaik. Whatever it is, you have done your best .  Good job Adam! Keseluruhan cerita is 5 star!

Plot cerita sangat terbaik
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

5 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Owh.. memang x la nak tgk.. hehehe..
Kalau membaca gagah lagi.. menengok memang x la..

Nabila Syifa said...

Xberani nk g tgk

Nabila Syifa said...

Xberani nak tgk

CXopportunities said...

Hehe bestlah. Just try for a once. Heehe

farah zahirah said...

Seram + Best + terbaik kuasa 10 hahahha sampai sekarang teringat2 maknanya memang best & macam nak tengok lagi tapi taknak tutup muka