Monday, February 29, 2016

29 February 2016 : 5 Bulan

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hari ini merupakan tahun lompat bagi setiap empat tahun.  Cx pon taknak ketinggalan untuk up entry di tarikh ini. Hee.  Alkisah nak bercerita tentang sang kancil dan si buaya tetapi sudah lapok gamaknya. Hee. Okay cx nak kongsi banyak cerita tetapi di sebabkan banyak kekangan, makanya sabar sahajalah anak oii. 

Nak dijadikan cerita, hari ini pergi bawak anak checkup untuk lima bulan.  Macam biasa, akan dikenakan injection. Sebelum ini pon ada juga injection terapi kali ini berlainan kerana anak sudah mengerti.  Banyangkan jika sebelum ini pon cx sedih bergenang air mata bila anak kena injection, inikan pula anak dah mengerti. Alahai luluh hati mak nak.  Kesian sangat. Injection ni boleh menyebabkan anak demam.  Mudahan tidaklahkan.


Tetapi balik sahaja dari Klinik kesihatan, anak dah mula merengek taknak berenggang . Pegang badannya dah rasa bahang.  Alahai anak.  sampai ke rumah, badan masih rasa suam dan bahang.  Terus cx ambil tempat cek suhu anak dan diletakkan di celah ketiaknya.  Alhamdulillah tak demam. 36.4°sahaja namun hati masih berkata-kata kerana suhu ini juga tinggi bagi seorang anak kecil. Sejam kemudin cx cek lagi dan ianya 36.7° .. Allah meningkat pula.  Terus mandikan anak. Kemudian bagi susu sambil cek suhu lagi. Allah. Naik juga. 36.8°.

Sejam selepas itu cx cek lagi suhu anak. Sah! Jangkaan cx tepat! Anak demam. Suhu cecah 37.1° .. Terus bagi ubat demam memandangkan nurse dah pesan, jika anak demam, bagi ubat demam ikut dos yang disuruh.  Cx cuba bagi anak makan ubat. Okay sekali suap cantik je dia rasa.  Second one, terus buat perangai taknak makan ubat. Haha comellah anak.  Tak sedaplah tu. Atlast cx decide masukkan ubat dalam susu dia.  Alhamdulillah okay waima susunya lambat betul nak dihabiskan sebab dah rasa lain. Hee. Duhai anak, semoga kesihatanmu kembali pulih sayangku. Amin

Semoga cepat sihat sayangku
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Monday, February 22, 2016

Social Media: Permenantly Deleted Account!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hi semua. Okay hari ini mood tak berapa nak baik.  Tiada sebab mengapa cuma tiba-tiba rasa nak marah. Penat mungkin.  Tertekan pun ya disebabkan hari ini tak menang tangan.  Memang senyap dari siang hari tadi bagi mengelakkan kemarahan yang tidak disengajakan.  Sudah tabiat cx akan senyap sesenyapnya kalau rasa marah atau tak puas hati. Makanya diam menjadi pilihan. Sedikit komunikasi pon kalau boleh taknak ada. Kalau ada pon secara terpaksa yang menyebabkan ton dan nada suara tersekat-sekat serta melantun-lantun. Maaf.

Juga hari ini menyebabkan cx rasa dunia dan hati terlalu kosong. Kosong sehendaknya. Lantas tindakan pantas dilakukan tanpa memikirkan apa-apa, segala social media yang ada, cx buang permenantly okay. Not temporary. Kecuali blog ini. Blog tak terlintas langsung nak delete di benak. Okay,  antara yang cx buang adalah Facebook termasuk fake account. Haha. Instagram juga tidak terkecuali. Twitter telah berkurun cx buang. The real my account just temporary disable memandangkan rasa sayang sangat dengan akaun itu. Iyalah semua kawan-kawan ada.  Cx mana ada kawan lagi dah nak huha huha .. Masing-masing dengan kerjaya sendirikan. Ehh sedih pula rasa.

Bukti petang tadi. Haha

Okaylah. Terima kasih kepada semua account yang telah berjasa.  Dulu pon cx pernah buat macam ni. Semua cx deactiveted.  Lama. Kemudian aktif sekejap sahaja untuk hujung tahun 2015 dan awal tahun 2016.  Kemudian rasa seperti dulu semula.  Mungkin ini boleh dikatakan penangan di peningkatan usia. Mungkin. Haha okaylah. Itu sahaja nak cerita meluahkan apa yang terbuku. Harapannya supaya tidak perlu bercerita melalui percakapan lisan. Okaylah bai.

Semoga terus Istiqamah
Lahirkankanlah keikhlasan dihatimu.

Monday, February 15, 2016

Feb - Mac Giveaway!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Sila klik banner untuk ke sana. Tq

Giveaway start 15 February till 15 March!!

Nak watermark tu hee
Lahirkanlah Keikhlasan dihatimu

Sunday, February 14, 2016

First Giveaway By Nadia Syamimi

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Due
14/02/2016 - 27/02/2016

Nak converse/ tshirt haha
Lahirkanlah Keikhlasan dihatimu

Thursday, February 4, 2016

4/2/2016 : Today Is My Birthday!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Syukur ke hadrat Allah atas segala kurniaanNya.  Alhamdulillah terima kasih Allah.

Wish Me
Lahirkanlah Keikhlasan diHatimu