Friday, February 3, 2017

Sambal Udang Tauhu

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hi. Semalam ada up status untuk update new entry dekat blog tetapi tak buat pula. So kita update pada tengahari hari ini. Hehe. Bertabahlah menanti entry blog iols. Huhu

Semalam pergi pasar malam beli barang basah nak masak gara-gara peti ais tiada, makanya terpaksa beli barang basah harian. Makanya semalam belilah udang sepuluh ekor *duduk berdua je pon huhu, baby bayam, tauhu goreng . Disebabkan kesukaan cx adalah tauhu masak sambal, dan suami suka makan sambal udang manis, makanya cx gabungkan meletup ohhhh! Hahaha. 


Haaa gitttchewww sambal makngah nak.  Kemain meratah lagi cx makan tauhu tu. Siap rasa tak cukup. Iyalah, letak seketul sahaja tauhunya pon. Next time nak letak banyak-banyak. Biar puas makan. Hahah almaklum makan untuk berdua. Huhu

Kemudian kita lawankan sayur baby bayam masak air. Biasa-biasa sahaja tetapi Alhamdulillah kenyang perut suka hati. Eh!


Okaylah, babai.

Lahirkanlah Keikhlasan Dihatimu
Syukur Rezeki Allah

Thursday, February 2, 2017

Hidup aku 2017

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hi. Sangat lama aku tak update blog. Bukan sebab tak ada idea tapi MASA. Ya, masa yang tidak mengizinkan. Aku pon tak berapa nak suka kongsi masalah atau kehidupan peribadi sendiri dekat blog. Lebih senang cerita, susah nak jaja kisah peribadilah. 

Gara-gara dah lama tak update blog, aku pon dah lupa type apa blog aku selama ni. Hahaha. Okay sedang menaip ni, anak dalam kandungan aku sedang rancak aktif menendang. Amboi kemain pepagi dah bersenam ya anak.


Aku banyak sangat benda nak cerita tetapi kebanyakkannya aku write and cut sebab TAK SESUAI. Yelah, takkan private things pon aku nak jaja. Malu dapat, dosa pon melekat dik non. 

Sebelum ini aku menaip menggunakan kata ganti nama diri sebagai saya, aye, makjemah, cx dan sekarang is aku. Kan aku dah cakap yang aku dah tak ingat style dan type blog aku. Hahaha. Lupa teruk makcik ni nak. Kah3. Aku saja je membebel dekat sini sebab perasaan dalam hati ini tak keruan. Nak story dengan siapa pon aku tak tahu.

Makin lama aku tulis, makin menjadi pula rasa di hati ni. Okaylah. Aku stop. 

Lahirkanlah Keikhlasan diHatimu
Hati menangis