Wednesday, January 23, 2019

Lipbalm Nuur Keluaran Suchi Penyelamat Bibir Kering dan Merekah

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

[LIPBALM NUUR KELUARAN SUCHI OFFICIAL PENYELAMAT BIBIR KERING DAN MEREKAH]


Siapa sejenis bibir kering dan menggelupas? Ada banyak faktor terjadinya bibir kering ni, antaranya cuaca panas, kurang minum air masak, duduk dalam aircond pon boleh jadi penyebab. Kita ni sebagai perempuan, semestinya nak sentiasa kelihatan cantik dan fresh kan? Lagi-lagi part muka, bahagian utama menjadi perhatian ramai untuk berkomunikasi. Jadi, takkan nak biarkan sahaja masalah bibir kering? Malu! 

Cx pon mempunyai masalah sedemikian. Bibir kering dan kadang kala tu menggelupas. Boleh tahan pedihnya. Banyak dah produk yang cx cuba tapi kebanyakkannya tak tahan lama dan tak berapa membantu. Tapi sekarang ni, cx rasa seronok sangat sebab Suchi Official dah keluarkan Lip Balm Nuur! Ianya sangat membantu dan cx suka! Apa yang paling menarik adalah warna lip balm Nuur ini akan berubah mengikut PH air liur kita.  Senang cerita, ianya mengikut warna darah kita sendiri. Warna akan lebih cantik semulajadi dan tahan lama waima selepas makan, warna masih kekal ada. Jom kita berkenalan dengan bahan-bahan yang digunakan dalam lip balm Nuur ini. 


Tambahan pula, lip balm Nuur atau pelembap bibir Nuur diperbuat daripada bahan semulajadi yang mengandungi ekstrak Mentega Shea (Shea Butter), Lilin Lebah (Beeswax), Minyak Bunga Matahari (Sunflower Oil), Beewax, Aloe Vera, Castor Oil, Peppermint, dan Minyak Zaitun (Olive Oil).  Kesemua khasiat yang terdapat di dalam pelembap bibir ini dapat menghalang bibir daripada kering dan merekah serta melembap juga melindungi bibir. Ianya terbukti dengan kadungan pelembab yang tinggi, dapat membantu memgelakkan bibir kita menghadapi pelbagai masalah. Jika hendak dihuraikan semua bahan yang ada, memang tak cukup satu entry tau, kena buat banyak pages. Hihi. Tapi takpa, biar cx kongsikan serba sedikit ya. 

Lilin lebah, aloe verra dan minyak bunga matahari bertindak sebagai agen utama melembab bibir, manakala ektrak daun pudina memberikan rasa dingin yang ringan dan segar kepada bibir. Serius masa cx guna tu, bibir rasa segar sahaja. Ianya melembabkan bibir cx dan dalam masa yang sama membantu mencantikkan dengan warna yang semulajadi. Tahan juga warnanya.  Cx bagi korang gambar sebelum dan selepas cx guna lip balm Nuur ini okay. Korang boleh tengok perbezaan yang ketara sekali. Warnanya mengikut darah cx yang jenis O+ ni. Hihi



Nampak tak perbezaan sebelum dan selepas? Warna lip balm Nuur jadi pinkish sahaja bila cx guna. Waima darah cx sejenis yang merah pekat tapi hasil dia jadi pinkish macam ni. Cantik! Cx suka warna macam ni. Sweet² sahaja. Aicewah. Cara penggunaannya pon sangatlah mudah.  Oleskan sahaja lip balm nuur di bibir dan ratakannya. Pakai secara kerap dan berterusan terutama ketika cuaca panas dan kering. Nanti bibir rasa lembab sahaja sepanjang masa. Tak kering dan merekah lagi dah! 

Produk pelembap bibir NUUR keluaran Suchi dirumus khas untuk memberikan perlindungan menyeluruh pada bibir. Dengan pemakaian yang kerap, bibir kita akan dilindungi daripada cuaca yang panas kering. Selain melembap, Pelembap Bibir Suchi juga bertindak dalam memulihkan bibir yang pecah akibat cuaca kering disamping mengekalkan keserian bibir agar tidak nampak pudar. Okay jom cx belanja sekeping gambar cx apply lip balm Nuur ini. Cx sangat puas hati! Dah macam guna gincu bibir antarabangsa. Bak kata suami cx, nak ambil gambar artis sekejap dengan lip balm Nuur. Aicewah! Kemain tau menyakat! Huhu


Website:

Facebook:

Instagram:

Youtube:

Serlahkan Keayuanmu
Lahirkanlah Keikhlasan Dihatimu

19 comments:

CikLily Putih said...

wah ikut lipstick ikut darah, kak lily suka gak ni. memang betul kalau tak jaga bibir tuh memang akan cepat kering dan sakit tau

Fadzi Razak said...

Cantik warna bibir tu lepas pakai lipbalm. saya pun spesis yang lagi prefer lipbalm berwarna daripada pakai lipstick. lipstick pekat sangat. kalau lipbalm kaler dia tak menyerlah sangat, saya suka

Julia Mahir said...

Suchi ni jenama baru ye? Kita tak pernah dengar pun lagi. Tapi suka dgr nama dia, suci je, tearasa yakin suci murni. Hehe.

Amanda Suria said...

Menarik..lama plak x pakai lip balm sebab akak guna lipstik yang dah siap ada segala mak nenek moisturiser utk bibir...boleh cuba jugak nanti ni..so x yah pakai lipstick hari-hari dh kan..

Illya LeYa said...

Wahhh.... Wahhh... LeYa pun kadang-kadang bibir kering dan merekah juga. Pastu tangan gatal gi kopek.. Bila mengadu sakit dan pedih, kena marah dengan husband sebab tangan tuh gatal sangat... Hahaha... Lepas baca entry CX ni macam berkenan pulak untuk mendapatkannya..

Lin liena said...

yaallah kebetulan bibir mmg tgh merekah...pastu tgn gatal kopek2..habis berdarah bibir..sakit giler..bolehlah cuba produk ni nnt

Lily S. said...

i mmg minat lip balm jenis mcm ni yang ade colour skali.. makes you look pretty sambil melembabkan bibir skali!

azlina ina said...

cantik CX guna lipbalm ni.Nampak betul ketara perbezaan bibir yeae.. Mungil dah,kulit bibir pon nampak lembab tuu

tenku butang said...

TB suka gak lip balm ni.. sebab TB ada masalah bibir kering.. so, lipbalm ni penyelamat bibir kering dan merekah.. elok gak baca entri ni.. dah jumpa yang halal.. yeayy

Annur Syuhadah said...

musim panas ni lip balm memang essential la.. Minum banyak air pun still bibir kering gak.

Cindy Tong said...

wow nice la the color of this lip balm and good to moisturize lip....my lip skin peel so bad...huhu...

budakbandunglaici said...

betul tu..bukan perempuan je elok pakai lip balm, lelaki pun sama. kerja dalam aircond lepas tu kurang minum air memang cepat bibir kering. kena beli satu standby dalam laci office

Syafiera Yamin said...

wow macam menarik je lip balm ni sebab ikut darah... bagus ni untuk sesiapa yang ada masalah bibir kering. macam I pun suka yang jenis tukar color... sebab stains dia nanti akan tahan lama pada bibir bila wax removed.

Henry Tan said...

nice lip balm with the moisturize effect, good to see that you like it. i guess nowadays it's so competitive that they need to innovate and add more benefits to a single product haha

Mohamad Faris said...

Wah mcm best je lip balm ni. Lelaki boleh pakai tak since bibir mmg selalu kering dan merekah2. Suke plak tengok color die nmpk natural je.hehehe

Siti Yang Menaip said...

lipbalm memang wajib ade dalam mekap pouch. rajin pakai matte lipstick kena pakai lipbalm dlu. menarik juga lipbalm ni.. boleh masuk list untuk dicuba =)

Lia Hasty said...

Berapa yer harga lipbalm ni? Suka sangat pakai lipbalm bila hari biasa ke kerja sebab tak kenakan makeup. taknak bibir pucat,kalau pakai lipblam biasa bibir xde lah merah macam selepas penggunaan produk ini.

Halimah Muhiden said...

Dah lama xpakai lip balm,bagusnya ikut darah..nti nk tray beli

Eeca Shyaa said...

Menarik!