Monday, March 18, 2019

ANTIOXIDANT SERUM : SANNY & JOLEEN LIFESTYLE MEMBERI KELEMBAPAN KULIT BERPANJANGAN

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

ANTIOXIDANT SERUM : SANNY & JOLEEN LIFESTYLE MEMBERI KELEMBAPAN KULIT BERPANJANGAN | Sepanjang cx hidup, memang tak pernah beli atau guna sebarang jenis serum. Umum tahu serum adalah sangat bagus untuk kulit wajah kita. Selalunya kaum wanita yang berlumba-lumba untuk cari dan guna serum demi kecantikan.  Ya cx pon setuju yang serum sangat bagus untuk mengekalkan kecantikan dan keremajaan kulit wajah kita. Acapkali juga cx tengok review rakan-rakan yang pakai serum dan ternyata kulit wajah mereka memang cantik, mulus, lembab dan sekata. Siapa tak cemburukan? Semua wanita di dunia ini inginkan kecantikan. Tipu kalau kata tak kisah atau tak perlu tetapi sebenarnya lebih kepada tak mampu. Lagi-lagi macam cx yang tak bekerja ni. Hahaha! Kita pon bukan sejenis yang meminta-minta kan? 

Antioxidant Serum: Sanny & Joleen Lifetsyle

Ini serum pertama dalam hidup cx. Hahaha! Alhamdulillah. Antioxidant Serum daripada Sanny & Joleen ini diformulakan dengan tidak bersifat berminyak dan ianya memyejukkan. Terdapat beberapa  fungsi dan kebaikan serum ini dalam  membantu masalah kulit wajah. Antara kebaikan Antioxidant Serum adalah

📌 Memudarkan bintik – bintik gelap dan pigmentasi 
📌 Mengurangkan jerawat dan memudarkan kesan lama jerawat di kulit wajah
📌 Membaiki kesan sunburn sinaran matahari 
📌 Melembabkan dan dehidrasi pada kulit 
📌 Membuat struktur kulit lebih anjal dan kenyal 
📌 Melambatkan proses penuaan 
📌 Melicin serta mencerahkan kulit Menutrisi kulit
📌 Membantu mengurangkan stretch mark

Kelebihan Antioxidant Serum sangat banyak dan ianya berbaloi jika beli untuk kecantikkan diri sendiri.  Minta suami jika mampu ya. Suami pon jangan kedekut tau. Nak isteri cantik, kenalah melabur! Haha Okay² menyimpang pula. Harga seunit botol kecil (10ml) adalah RM49.00 dan saiz besar (30ml) adalah RM97.00 .  Tapi boleh tahan lama mengikut kekerapan kita guna. Antioxidant Serum mengandungi bahan-bahan utama yang sangat efektif dalam mencantikkan kulit wajah seperti Tocotrienol (Vitamin E), Panthenol (Pro-vitamin B5), Niacinamide (Vitamin B3),  dandan Calend & Olive Oil. 

Kelebihan Super Palm Vitamin E Tocotrienol

Keunikan utama yang difokuskan Serum Antioksidan ini adalah dikandungi dengan Vitamin E Tocotrienol seperti cx sebutkan di atas. Kajian menunjukkan Tocotrienol mempunyai potensi antioksida 40-60 kali lebih tinggi daripada yang lebih biasa iaitu varian Vitamin E alpha-tocopherol. (kebanyakan produk penjagaan kulit di kedai mengandungi Vitamin E tokoferol). Kekuatan lain Vitamin E adalah seperti berikut;

🌸 Vitamin E (alpha-tocopherol) -
Tocotrienol mempunyai antioksidan yang kuat, ianya melindungi kulit wajah daripada sinaran cahaya, radiasi dan ozon ultraviolet. 

🌸 Ia membantu mencegah penuaan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit dengan merangsang sintesis kolagen secara mengurangkan aktiviti MMP, berpotensi berkesan dalam regenerasi kulit dan kesan pelicinan.

🌸Tocotrienol menggalakkan pemutihan kulit dengan mengurangkan aktiviti tyrosinase dan kandungan melanin. 

🌸 Berkesan dalam mengurangkan jerawat, keradangan dan kemerahan kulit.

🌸Penggunaan jangka masa panjang Antioxidant Serum, menggalakkan kulit yang sihat.

Kandungan Utama Antioxidant Serum Sanny & Joleen Lifestyle : Vitamin E , B3 dan B5
Produk penjagaan kulit Sanny & Joleen telah diuji dan bahan-bahan yang digunakan adalah tanpa bahan kimia keras seperti Natrium Laureth Sulphate (SLS), parabens, derivatif haiwan, pewarna buatan dan sebagainya. Pihak Sanny & Joleen Lifestyle telah memastikan bahan-bahan dalam serum adalah yang terpilih sahaja dalam memelihara kulit dan mengandungi antioksidan, menyuburkan serta memelihara kulit supaya sentiasa sihat.

Cara guna Antioxidant Serum sangat mudah. Setiap hari selepas cuci muka dan mandi, pastikan bersih dan kering. Kemudian titiskan beberapa titis Antioxidant Serum ke kulit wajah atau badan mengikut kesesuaian dan ratakan keseluruhan bahagian. Kalau macam cx, memang guna dua kali sehari tapi kalau nak keluar, cx suka juga pakai sebagai asas sebelum mengenakan sebarang bedak dan calitan di wajah. Nanti muka jadi kekal dalam kelembapan. Tidak keringlahkan bila sepanjang hari dekat luar.

Sebelum Menggunakan Antioxidant Serum

Titiskan Antioxidant di permukaan kulit
Selepas Menggunakan Antioxidant Serum

Pengalaman cx sejak guna Antioxidant Serum Sanny & Joleen Lifestyle; muka cx kekal lembab. Memandangkan kulit wajah cx sejenis kering, makanya serum ini memang mengekalkan kelembapan kulit cx 24/7 sehari. Ini sungguh tau! Kemudian, liang pori cx pon makin mengecil. Jerawat memang cepat sangat hilang dan apa yang paling best, kesan jerawat pon tiada tau! Tona kulit cx pon semakin sekata. Almaklum kulit jenis kering ni akan ada tompok² putih sikit. Yalah, macam salin kulit, jadi dia menggelupas. Tapi kini tidak lagi setelah menggunakan Antioxidant Serum Sanny & Joleen Lifestyle. Syukur Alhamdulillah.

Antioxidant Serum Sanny & Joleen Lifestyle

Baiklah. Dah selesai membebel. Hihi. Mesti terujakan selepas baca pengalaman cx dengan Antioxidant Serum Sanny & Joleen Lifestyle ni? Memang berbaloi tau! Jadinya, kalau berminat nak merisik atau memiliki, boleh terus ke link yang cx kongsikan di bawah ya. Kbai


Kecantikan Itu Indah
Lahirkanlah Keikhlasan dihatimu

18 comments:

Cik Nor said...

makin comel la syaza..:)

LizzaBella said...

Duduk kat Malaysia memang penting penjagaan kulit muka sebab cuaca yang panas boleh naikkan masalah pada Kuli. Serum memang bagus dan selalunya dapat banyak membantu masalah2 kulit. First time jugak sebenarnya Bella dengar nama product ni

budakbandunglaici said...

samalah dengan kulit BBL jenis cepat kering walaupun berminyak. elok sangat try produk ni untuk maintain moist sepanjang hari. harga pun boleh tahan berbaloi

Kylie Cre8tone said...

great product.. we really need serum like this for our skin..

Hanny Abdullah said...

Serum memang bagus kalau rajin pakai n dapat yg berkualiti. Sis memang mencari serum maklumlah dg berumur ni kulit makin kusam n kering..nampaknya serum ni mcm sesuai je gan kulit sis sb dia melembabkan..nanti bolehlah sis cuba

Syamimi Saad said...

Serum ni bagus. Kalau serasi dengan kulit (apa apa jenis jenama), memang kulit jadi cantik.. Macam kita dulu, dalam 2-3tahun lepas, pernah pakai satu jenama serum ni. Allah.. Gatal gatal muka. Alhamdulillah sekarang dah jumpa serum yang serasi dengan kulit. Lepas ni makin berseri seri la Cx kan. Hehe

Julia Mahir said...

Sanny & Joleen ni jenama baru ke? Tak pernah dgr lagi sebelum ni. Guna serum mmg eok utk kulit, tapi kena disiplin la. Kalau mcm I ni selalu malas je. Haha

AyuArjuna BiGoshh said...

BAGus utk jerawat ya. NAnti blh rekomen kat anak dara. Muka dua naik banyak jerawat lately ni. Harap blh dijadikan solusi

Zharif Azis said...

Macam best je produk nie. Satu sebab dia x berminyak dan ia menyejukkan kulit. Sy nie jenis kulit berminyak jadi nak cari serum yg tidak menambahkan minyak di muka. Nampak gaya macam boleh cuba guna serum nie

Cerita Huda said...

Wah, brand baru yer, tak pernah jumpa lagi brand ni dipasaran. Bagus betul kandungan serum ni. nak try jugak lah nanti. Thanks sharing produk yang best ni

Nadia Johari said...

Serum memg bagus dan elok utk kulit.. Dia meresap terus dlm kukit. .Firstime dengr serum ni. .Banyak kelebihan dia

Wai Yee aka Rane said...

Wow first time hearing SANNY & JOLEEN brand. however, the ANTIOXIDANT SERUM looks good to use. You look cantik with it, nice product

Rawlins GLAM said...

Boleh tak Rawlins terpengaruh selepas baca 'Melambatkan Penuaan'? Haha. Sebab dah lanjut usia, maka semua jenis bantuan adalah amat diperlukan agar sentiasa kekal ceria dan tampak muda. haha

tenku butang said...

Serum dia lembut kan.. bau pun biasa, takde bau wangi sebab dia guna bahan natural .. so ok lah kan kalau sapu kat muka.. untuk kulit sensitif pun sesuai sangat pakai..

Sunshine Kelly said...

This is my first time get to know about this product, the serum looks quite good to me. Will check it out.

Qisstiera Lifestyle said...

Qiss memang rajin guna serum sekarang. Kebetulan serum Qiss dah habis, boleh Qiss try serum Sanny & Joleen ni. Harga pun ok sangat dengan saiz dia tu

Cik Min said...

Ramai jugak tgk yang buat review serum ni. Nampak bagus dan meyakinkan la..

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Lepas apply skin jadi lembut