Friday, September 19, 2014

Books of Record: Cabaran Jalan Berundur

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Selamat pagi semua! :) Pagi tadi sambil sarapan dengan mak abah mertua setelah encik suami bertolak pergi kerja, cx tertarik dengan berita di tv1 ketika itu. Jalan berundur pun boleh diiktiraf books of records? Wow! Moh cx cerita seteruihnya naa.


Jalan Kaki Berundur atau dikenali sebagai Imagine RetroWalk2014 merupakan program yang mendapat perhatian books of records sekiranya jumlah penglibatan kali ini mampu mengalahkan jumlah IRetroWalk beberapa tahun yang lalu.  Kalau korang nak tahu, record terdahulu dipegang oleh China. Terbaikkan? Sangat bersemangat waja :)


IRetroWalk2014 diadakan di Kuching Sarawak yang bakal berlangsung pada 16 Oktober depan bermula di Plaza Merdeka Kuching sejauh satu (1) kilometer. Menarikkan? :)

Orang ramai yang berminat menyertai acara itu boleh mendaftar di kaunter 1BFF Imagine Retrowalk 2014 di Plaza Merdeka bermula 23 Januari hingga 15 Oktober ini.  - Sumber: Berita Nasional TV1: Berita Sarawak

Selamat Berjalan Undur
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

3 comments:

Anonymous said...

eerk.. jalan kedepan pun kekadang jatuh tersembam hihi. gud luck untuk mereka mereka yang menyertai cabaran. CT sokong dari rumah.

Encik JI said...

haha jln berundur. adeh. jalan terbalik ada x

Cik Rose said...

biar betul, ada rekod ni..