Sunday, July 10, 2011

Cerita ku di Bulan Ramadhan



Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 29
okay .. abg ben buat segmen lagi. hahaha. lawak la abg ben ni.. ade je idea beliau kan. segmen tadi baru je habes jam 10pm.. huis.. mantop! okey.. segmen ni dua jam sahaja ye kawan-kawan. duetime pukul 12:30 malam ni. jom ekot aye join~

click kalau nak join
abg ben mintak soh cite kenangan dibulan ramadhan yang paling nakal pernah kita buat. huhu.. btw, aye takde lah kenangan nakal tapi kenangan yang nakal-nakal lucu gitu.. heheh kisah dia? 



okay camni.. waktu tu bile ye.. aye pon ingat-ingat lupa.. dalam ramadhan 2-3 tahun lepas kot.. okay, siblings aye ada 4 orang tapi aye sorang je yang perempuan .. so bila bulan ramadhan.. kita ni lah tikus perosak kan. huhu.. nak dijadikan cerita.. kita orang perempuan.. mana boleh puasa kan.. bak kata kak ros dalam upin dan ipin ... 'Allah sayang lebih" kih3.. 

waktu tu, dah nak maghrib.. so, aye pon tolonglah mak aye hidang food nak berbuka.. hidang punya hidang.. tup-tup adik aye balik bawak balik popia sambal.. wah.. sedap kan? terliuq lah kan aye. apetah lagi orang yang berpuasa.. lagilah terliuq.. so, aye pon dengan baik hati pon ambil bungkusan popia dan potong dua kasi comel sikit nak makan.. then hidang atas meja.. 

orite.. tengah nak nanti 5 minit je lagi nak azan.. aye lah orang paling eksaited duduk dekat meja makan tuh.. padahal tak puasa. hahah. buat malu jerk. kih3.. then datanglah kenakalan aye time tuh. haaa.. si tikus nak curi makanan. hahaha. aye pon toleh lah kanan kiri depan belakang.. zaappppp~ aye amek satu..

erkk~ Alhamdulillah selamat masuk mulut.. then korunk nak tahu ape jadi? hahah malu gila.. tiba-tiba adik aye lalu.. umur dia time tuh dalam 19 tahun.. lelaki la kan.. dah besar dan boleh fikir.. tiba-tiba adik aye tegur "eh! mane perginya popia yang lagi setengah ni?" hahahah~ kantoi lah kat situ kan. hahha .. yelah.. kalau aye dok curi satu popia tu terus.. takdelah kantoi kan.. ini aye dok amek setengah jer yang telah dipotong dua tadi. huhu.. sangat malu.. then.. mak aye pon datang jengok kawasan. haha. aye dengan selambanya buat-buat muka tak malu dan hanya mampu melemparkan senyuman sikerang busuk. heheh. 

so korunk.. moral of the story... jangan nakal-nakal dalam bulan Ramadhan. huhu.

kenanganku dibulan Ramadhan
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

26 comments:

H.J said...

bulan ramadhan pasni nakal la lagi..blh buat satu entri lagi..haha

mawar puteh said...

nasib baik xde adik laki..
hahaha!!
'Allah sayang lebih'
i lOikee~~!

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe dh besar rupanye time tu :D

cx's said...

hahah.. H.J tak baek tau..

tq mawar puteh.. yup.. Allah sayang lebih.. hee

Niena : haha malu kot.. da besar kan. huhu

fiq. said...

mesti muka automatik berblussher dan tertunduk kan aye! haha , faham2

cx's said...

hahah blh thn la.. heheh

aimie amalina said...

http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/07/cerita-ku-di-bulan-ramadhan.html


heee. laju jek tgn tu eyh...~ bru follow juga =)

NasZ said...

la..lagi setengah bagi saya la ye? haha..

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

sue perbs.. said...

wah.. tk terjoin segmen bro ben ni.. ape pon, memg bnyk knangan pose ni kan,,

cx's said...

btw NasZ .. anda sgt nakal. huhu

yup btl tu sue.. emg byk kngn. =)

EMOdisaster said...

mesti muke adik awk time tu penuh dengan muke misteri kan...bak kate saye muke mintak penjelasan lanjut..hahaha...

baru je follow awk..=)

s u a r a h e a R t y said...

http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/2011/07/blogger-list-cerita-bulan-ramadhan.html

selamat menjalani ibadah puasa :)

cx's said...

hahah . tak baek tau emodisaster. ahha. segan aye.. =) btw thanks sudi bace..

slmt jugak suarahearty

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

ish3... nape la tak habiskan terus.. tkde la nampak sgt kantoinya... heee~

cx's said...

kih3.. nak bueq cmno an. haha. eksaited sgt nak mencuri. haha. btw tenx Izzat Nazmi!! =)

Sunah Sakura said...

hehehe...comel aje...

cx's said...

tq Sunah Sakura. =)

cman jeini said...

hehe..yg stu g leh smbg pas azan ke pas2 teraweh...
klau ikot ati mase g li tuh dah ngunyah..huhu =)

cx's said...

aish cman jeini ni kan. tk baek tau

cman jeini said...

bln pose main miam la bru gegarrr..hehe

cx's said...

cman jeini : hehe. aye mane leh main miam.. aye ni pompuan. nty ilg tgn.. da tkde spe nak. huhu.. mercun biase2 sudey. hehe

cman jeini said...

kite main miam bkan nak kasi pecah pale nye...
ni miam ade klasifi safety utk tiap2 bln pose..hehe..sonok ooo...cina pon suke

cx's said...

cman jeini : erk. ni umo da brape ni maen miam ni? =p

cman jeini said...

eesshh..ni cite org tue2 je..jgn d sebar kan sgt2..hehe

cx's said...

cman jeini : erk. dah tua upenye. heheh

cman jeini said...

adoiyai..kantooy lak..huk2