Friday, August 5, 2011

Aku Jeleslah Gile!

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 14.
haaaa... Aku Jeleslah Gile!! hahahah. Ape yang jeles-jeles ni? Ntahlah, aye pon tak pasti tapi aye nak share dengan korunk apa yang kebiasaannya perbuatan diluar kawalan apabila seseorang itu obses gile terhadap JELES.. erk. bukan obses suka-suka tapi dah jeles tuh bertandang kan.. so, kita takleh lah nak salahkan sesiapa. :) 



M+A+R+A+H
Bila dah jeles, perkara pertama sekali adalah MARAH. Marah sebab jeles lah. erk. Faham tak? haha. Camni, bila jeles bertandang kononnya bF/gF hang dok berkepit mesra dengan orang lain sehingga melalaikan mengabaikan korunk .. erk sat.. takya nak berkepit sangatlah kan.. mesra-mesra gitu sampai 24/7 asyik lah muka depa ja yang dok dating. hang berstatus gF/bF dia.. jadi tunggul untuk tempoh waktu yang dia tetapkan.. haa. cenggitu ler. Faham idok? 

M+E+R+A+P+U
Bila dah marah, mulalah MERAPU .. huwa3.  Merapu macam mana? Mulalah cakap dia dah tak sayang kat hang lah, kenapa mesti ada yang lain lah, tak cukup satu ke? and at last, cakap "yelah, sayang berundur diri demi kebaikan hubby" Grrr~ hati sucilah konon.. *padahal nak tarik perhatian. huhu

M+E+R+A+J+U+K
Bila dah penat merapu and tak makan saman gak bF/gF korunk, inilah yang terjadi. Ape dia? MERAJUK le derrr.. alahai, mulalah nanti adegan Bollywood guling-guling atas bukit tersungkur gara-gara terpijak kain baju yang labuh.  Merajuklah duhai hati.  kononnya malas nak dilayan perasaan cemburu tuh tapi merajuk adalah salah satu sifat melayan perasaan ye kawan-kawan. 

B+E+R+G+A+D+U+H  x  M+O+G+O+K
Last ni BERGADUH.. yeah.. bergaduh.. aja aja fighting! oke bukan.  bila merajuk tak dipujuk oleh si pemujuk .. erk* mulalah bergaduh.  Mulalah kau yang salah. Aku je betul.  At last, ofF fOn .. inactive received call, sIlent fOn, deActive fB.. Tak update blog sampai blog tu bersawang-sawang.. MOGOK la weh. huhu. *abaikan

fuhh~ itulah yang terjadi perlakuan yang tidak terkawal apabila JELES itu tersuntik sendiri dihati si penjeles. erk* betul ke tu si penjeles? rosak BM aye. Menangis cikgu dok baca penulisan aye kat sini. hak3. ampun cikgu!! 


p/s : 
(jangan baca!)
Aku Jeleslah Gile dengan kenyataan kau tu! Grrr~

nota tapak kaki :
korunk jangan tiru sharing kali ni tau. Tak baik untuk buah pinggang. ok bai ~_~

Cemburu itu Sayang
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

16 comments:

Cik Bell said...

hahahha..oo.nie jeles bab kekasih la yer..
Jeles tu perlu ada..tapi berpada2.huhu..

cx's said...

@Cik Bell erk* haha. tkde kene mengena ntra yg hidup ataupun yg tlh lama pejamkan mata. heheh

NasZ said...

jeles ni macam2 kesudahannya..juz try control sebab nnt rimas orang tu.

MOHD NASER.com

cx's said...

@NasZ tkde kaitan dengan aye la NasZ :) peace!

Wanie said...

haha..besa jd je kat wanie..susah la nak buang jeles ni..

cx's said...

@Wanie susah kan nak buang? cx faham. cewah. cm ade pengalaman jerk kan. kih3

Nur Zulaikha said...

lahh..jelesjelesjelesjeles..susah kalo jeles sgt ni..huhu

cx's said...

@Nur Zulaikha yup susah jeles sgt ni. :)

My Name is Mar said...

Janganlah JELES,sayang^_^

U r the music in me:)

cx's said...

@Mar tk pyh nk sayang sgt la kan Mar ;p *hebat mengayat = lidah buaya + lidah bercabang. haha.

Saiazuan said...

sabar2.. i know i'm handsome!!! err ada kaitn ke? #LOL

cx's said...

@Saiazuan haha. tkya nak handsome sangat la kan saiazuan. huhu

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

jeles nih bahay sbb nnt makan diri :D

cx's said...

@Fee Hafeezah ketuk ekyboard betul tu :) mungkin boleh dikawal. *tp cm ssh je. hehe

Sekamar Rindu said...

salam..

hehehe..jeles tu biasa laa...perasaan yg normal kan?
jangan terlalu melebih2 tak pe..

terima kasih selalu singgh di blog saya yg x seberapanya tuuu

sr

cx's said...

@Sekamar Rindu InsyaAllah jeles tk melebih. cewah. mcm cx plak kan lam entry ni .. kih2. btw, thanks! :)