Tuesday, February 21, 2012

masa itu akan tiba

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hye semua rakan-rakan :) cx tak sempat nak update blog sangat. minggu ni sangat sibuk. semakin banyak urusan, semakin sibuk cx dibuatnya. hehehe. korunk apa cer? sihat? :) jaga kesihatan okay? cx kali ni nak berceloteh sedikit. kelmarin cx pergi hospital bawa makcik cx tak sihat.  then after that, my mom dapat call, ada sedara kitorunk admit kat hospital yang sama. so, kitorunk pun pergilah ziarah.

after ziarah, kitorunk turut dapat tahu bahawa ada lagi sedara mara kitorunk admit kat hospital yang sama. berita tu kami dapat dah dua minggu tapi baru on that day kami berkesempatan. kami ingatkan nak ziarah tapi kami dapat tahu yang saudara kami tu, dalam bilik bedah. masuk kali ni, dah empat pembedahan telah dilakukan. akibat proses pemulihan yang sedang diharungi, saudara kami kini lumpuh sebab kuman dah merebak ke tulang belakang. Allahuakhbar! 


apabila tibanya bahagian masing-masing, maka harungilah dengan tabah dan sentiasa ingat akan Allah. tapi kawan-kawan, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya. Allahuakhbar! kita sebagai manusia yang sihat, haruslah beringat bahawa masa kita akan tiba juga. apa yang mampu kita lakukan adalah berdoa dan terus berdoa. InsyaAllah. 

ampunilah dosa kami Ya Allah
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

1 comment:

LeLy shuhada shaari said...

moge allah beri yang terbaik untuk saudara cx ..amin..