Monday, September 3, 2012

Comment + Word Verification = LECEH!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hye semua. dah baca tajuk kan? haa. dulu cx pun pakai juga word verification ni. dulu cx tak kisah sangat bila orang lain pun guna. tapi sekarang, cx rasa ianya amat merumitkan sebab bila cx isi tempat kosong tu dengan word yang dia bagi.. sampai 10 kali pun tak berjaya lagi. camno? ianya membuatkan cx fed-up dan terus blah tanpa meninggalkan komen. hahahah *kejam! okay kawan-kawan sila guna pop-up window, its much better dan jangan lupa apply comment moderation untuk security :)

credit : BudakSnickers
setting step for POPUP WINDOW
1. Dashboard
2. Settings
3. Cari Bahagian 'Comment'
4. Cari 'Comment Location'... boleh pilih POPUP WINDOW dekat kotak yang ada arrow tu

setting step for COMMENT MODERATION
1. dah buat POPUP WINDOW kan?
2. Nampak tak COMMENT MODERATION?
3. silalah click dekat ALWAYS tu 

dah sudah? SAVE sahaja ya kawan-kawan. it's much better for bloggers :) good luck! 

sharing is caring
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

3 comments:

~didiey~ said...

btol3!!!sgt leceh!
kdg2 jd mls nk komen..huhu

nanakimie said...

tula,lecehkan..huhu...

Isabel Diaz said...

mkin lma dye muncul. mkin power yg kite perlu tulis. Dh lh slalunye sya tls btl pn dye x terima. last2 mlm jew lh nk komen.