Friday, June 13, 2014

Cara Block Game di Facebook

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Apa khabar sahabat semua? Aik? Cx muncul lagi? hahah. Semalam beriya cakap jumaat sabtu dan ahad untuk berehat. huhu Alahai kawan-kawan, cx terajin dan idea datang mencurah-curah secara tiba-tiba. :) Tak sabar rasanya nak kongsikan kepada semua. :) 

Memandangkan cx tak berapa nak best dengar dan orang selalu sangat update di status masing-masing tentang perkara ini, cx akhirnya mengeluarkan new entry.  Antara status mereka adalah "SILA JANGAN INVITE SAYA SEBARANG GAME. SAYA TIDAK MAIN GAME DI FACEBOOK!. TERIMA KASIH" Haa begitu caps lock lagi cx buat. haha. Okaylah, Harap sangat dapat membantu. :) Ayuh ikut steps berikut;

1. Pergi ke 'Setting'

2. Cari 'Blocking' di sebelah 'left side bar'
3. Apabila dah tekan 'Blocking', ianya akan keluar senarai, cari 'Block Apps' di bahagian bawah sedikit.
4. Apabila dah jumpa, korang bolehlah tulis game apa yang korang tidak mahu.
 Baiklah, inilah steps yang perlu kalian lakukan. Cx buat contoh sahaja okay untuk Candy Crush Saga tersebut. Jangan banned okay! huhu *Padahal ramai tanya. haha Okaylah, itu sahaja entry untuk pagi ini. Babai! :))

Ayuh Senyumlah
lahirkanlah keikhlasan dihatimu

4 comments:

MG schmidt said...

oh tq!!!
nyampah gle invite men candy crush ...huhu

Zamani Abe said...

thankss... nice info ;))

Suria Lekatlekitgurl said...

tak tau boleh block games tapi rasa macam byk lak nak kena block jadi malas pulak. hahahaha

nor hidayah mohd nor said...

Iday selalu jugak dapat, kadang2 menyampah taw. tapi tak taw camne nak edit or block sebab malas nak google. Hahahaha. terima kasih kongsi tips. :)