Sunday, September 21, 2014

Hashtag Blogwalking Edisi Blog

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Seronok apabila sudah register Edisi Blog melalui play store. Siapa yang masih belum daftar? Sila cepat-cepat daftarkan diri. Namun setiap aplikasi mempunyai kelebihan dan kelemahan tersendiri. Jom explore!

Apa yang menariknya adalah :
1.Boleh ping entry directly
2.Mudah untuk kita blogwalking
3.Mendapat kenalan baru sebab melibatkan semua blogger tak kira blogger dari mana sekalipun.
4. Dapat notification jika ada blogger yang bookmark entry kita


Kelemahan setakat ini adalah:
1. Hanya boleh ping latest entry sahaja.
2. 'terbookmarked' sendiri dan tidak dapat dikenalpasti bagaimana terjadi.
3. Susah pula nak cari cara untuk unbookmarked.
4. Sukar juga untuk upload gambar profile. Loading lama sangat
5. Button tiga kanan atas sekali untuk keluarkan box ping itu sukar untuk ditekan.

Okay kawan-kawan, ini adalah review cx sepanjang penggunaan Edisi Blog ini. Jika ada yang korang nak tambah atau tolak, dipersilakan. Jika cx tersilap, dibenarkan untuk memperbetulkan kesilapan cx. :) 

Ayuh register!
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

6 comments:

DeAnnA said...

Sy pon selalu terbookmarked...masih tertanya2..mcm mn ia terjadi...nmpk nye msih byk yg perlu sy pelajari....hihihihi

Senandung Hatiku said...

Saya budak baru belajar..tapi puashati..walaupun kat highway..ttp boleh ikuti prkembangan blogger dgn mudah.tqvm.
"Blog dihatiku"

zuliana gojesmami said...

Oh rupanya memang betul la boleh ping entry yang latest sahaja ya. Tapi entry lama boleh timbul tau kalau entry latest kita tukar balik kepada draf. Hihi.

tarmizi said...

Saya dah install tapi x pandai guna huhu

ros_reeza said...

dah install jugak.

ros_reeza said...

dah install jugak.