Wednesday, October 1, 2014

Bahayanya Google Street View!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Lamanya tinggalkan blog even sehari dua kan. Terasa lamanya . huhu okay, cx baru dapat tahu hal street view ini daripada kakak ipar cx. Memang tak dapat dinafikan ianya ada manfaat tetapi pada cx ianya sangat membahayakan. Boleh meningkatnya jumlah kes jenayah di dunia ini. Mudahnya mereka nak buat sebarang kes. 


Korang dah cuba check alamat? Bahaya sangat sebab sampai ke depan pintu rumah boleh detect. Takut cx rasa. Alhamdulillah tadi cx search alamat rumah cx dan ianya tak jumpa atau tak dapat detect. Mudahan tak detect selamanya. :) Alamat atas ini alamat rekaan. Haha Apa pandangan korang dengan application ini?

Hati-hati semua!
lahirkanlah keikhlasan dibatimu

7 comments:

ros_reeza said...

EH bahayalah kalau gini

Akif Imtiyaz said...

Alamat rumah dpt detect huhuhu nmpak sekali org duk buang sampah ..ngan kwreta park kt dlm pagar tp plat disensor huhuu

YaNg AyEsHa said...

sama lah..baru arini bukak street view ni..nasib baik rumah wani dia tak detect..harap2 x kan detect sampai bila2..sangat bahaya

Mar Mansor said...

Betul2 setuju agak bahaya

Jia Rizaira said...

Kalau macam gini la gayanya. Perompak dah boleh perhatikan keadaan rumah dan plan awal2. Bahaya betul kalau macam ni.

Engku Muzahadin said...

Mmg bahaya sangat2...

CT Humairah said...

memang bahaya.. niat manusia ni macam macam kita tak tahu. adooiyai teknologi pun tak bertempat sangat nak majunya. CT check rumah CT duduk ni and last capture was in february.. itu last update gambar.