Friday, January 29, 2016

Kenapa Followers Blog Hilang?

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Alahai semakin hari semakin susut jumlah followers blog cx ini. Sedih kemain dihati okay. Bukan mudah nak dapat followers a.k.a readers. Lama tu nak dapat jumlah yang ada sekarang waima tak sehebat bilangan followers blogger famous.  Since 2011 berblogging.. sedih rasa. Fiuhh. 


Cx pada mulanya ingatkan followers unfollow cx tetapi makin lama makin pelik pula.  Takkan mogok kot? Haha cx bukan blogger famous. At last cx up status dekat facebook. Then daripada situlah cx dapat jawapan. Hurm okaylah. Terima dan redha sahajalah. Korang boleh tengok jumlah terkini dekat left side. Malas nak screenshot, makin sedih hati bila mengenangkannya huhu. 



Okaylah. Biarlah followers hilang pon. Nak buat macam manakan? Just hopefully masih ada readers. Anyway, thank you semua bloggerians. :) kbai

Salam Jumaat 
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Saturday, January 23, 2016

Sampai sudah Hadiah GA Suria Online Shop!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Pada 15 Januari lepas.. cx ada join Giveaway Suria Online Shop di SINI dan pada 19 Januari 2016 ... cx diumumkan sebagai antara pemenang di entry INI . Alhamdulillah. Pada hari pula 23 Januari 2016, hadiah cx pula sampai. Yeah!!  Suka suka suka.  


Syukur ke hadrat Allah. Sabun dhia dirumus khusus untuk membuang sel kulit mati (tindakan scrub), memberi kecerahan tona warna kulit, ketiak, dan sesuai digunakan selepas Herbanika Lulur bagi wanita yang menggunakan set bersalin. Juga berfungsi menghalus/mengurang bahagian regangan kulit 'stretch mark" bahagian pangkal peha dan perut.

Alhamdulillah
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Sila klik banner ya kawan-kawan untuk join sekali.  Cx join untuk support fa! So, happy birthday fa! May all your wishes comes true. Be happy! :)

Happy birthday fa
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Tuesday, January 19, 2016

Piano Tiles 2 : Awesome Game!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hi! Sebelum ini cx ada update tentang Gila Game Baru. Kalau belum baca, entry ada di SINI . Kali ini nak kongsikan juga serba sedikit pasal game ini setelah terbaca entry shark key di SINI . Cx pon taknaklah ketinggalan berkongsi. Hehe


Memang jadi gian sungguh game ini. Cx mulanya pon terkial-kial juga nak tekan tile tu tapi once kita dah asyik sangat, lama-lama akan okay. Yalahkan, practice make perfect. 


Target cx sekarang adalah bukan kejar level tetapi kejar bilangan mahkota seperti dalam gambar first tu.  Selain itu, target kedua adalah taknak ada bintang langsung. Hahaha. So sekarang target kedua dah tercapai cuma target pertama untuk dapatkan banyak bilangan mahkota itu belum termampu sebab tile laju sangat haha. Tak tercapai dek jari nak ikut lelaju. 

Target seterusnya adalah selepas target pertama dan kedua tercapai, baru cx beralih ke next level. Target terakhir pula nak cuba kalahkan adik cx yang telah berjaya menjadi juara untuk kebanyakkan level. Kemain laju jari adik cx. Fiuhhh~ Okaylah itu sahaja nak share. Hehe kbai.

All the best!
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Cx Menang GA Suria Online Shop!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Syukur Alhamdulillah ke hadrat Allah, cx diberi peluang memenangi giveaway yang dianjurkan oleh  Suria Online Shop di entry INI.  Syukur. Cx dapat hadiah berikut! Yeah! 

Sabun dhia dirumus khusus untuk membuang sel kulit mati (tindakan scrub), memberi kecerahan tona warna kulit, ketiak, dan sesuai digunakan selepas Herbanika Lulur bagi wanita yang menggunakan set bersalin. Juga berfungsi menghalus/mengurang bahagian regangan kulit 'stretch mark" bahagian pangkal peha dan perut.

Printscreen
Okay selepas cx guna nanti, cx buat review.  Mana tahu next time korang pon boleh cuba jugakan. InSyaaAllah. Setahu cx, produk nona roguy memang baik dan terbaik. Makanya InSyaaAllah tiada ragu dengan produk nona roguy. Dulu pon kami sekeluarga consume produk nona roguy. 

Syukur Ya Allah
Lahirkanlah Keikhlasan dihatimu

Monday, January 18, 2016

Part 1: Liku-liku Sepanjang Mengandung 2015

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Perhatian:
Entry ini sangat panjang lebar dan telah mendapat izin en.suami. Sekian.

Hai semua! Sebelum ini cx ada kongsikan tentang Pengalaman Bersalin Anak Pertamakan? dan cx juga ada cakap nak share liku-liku sepanjang mengandung. Kalau korang perasan, cx ada update entry semasa dimasukkan ke dalam wad. Boleh terjah dekat SINI , SINI dan SINI.

Okay cx mulakan cerita daripada awal ya. Pada 19/01/2015 sepatutnya cx dah datang bulan, tetapi seminggu sebelum lebih kurang 14/01/2015, cx dah mula rasa tak sedap badan dan naluri cx sering berkata-kata. Cx minta izin en.suami untuk buat urine test. Awal subuh lagi cx dah buat. Excited sekali. Masa buat urine test tu, pakai pregnant test biasa-biasa sahaja. Around RM6 - RM10 harganya. Selepas follow procedure test pad itu, cx tunggu tiga minit, mata memang fokus habis dekat line yang sedang bergerak. Fiuhhh~ dup dap dup dap. Isteri dan perempuan mana yang tak suka nak sampaikan berita gembira kepada suaminya? Betul tak? Selepas tiga minit, masih tiada apa-apa. Cx biarkan dan setelah 15 minit, Alhamdulillah naik double line tetapi second line itu sangat kabur. en.suami tanya macam mana result? Cx bagitahu naik double line tetapi sangat samar.  Kalau diikutkan, result selepas lima minit tak boleh di ambil kira.  Makanya fault.

Pada keesokan harinya, masih kuat naluri cx berkata-kata dan cx buat lagi urine test.  Urine test memang beli sampai dua. Haha Tunggu lima minit seperti yang disyorkan.  Alhamdulillah naik lagi double line waima second line itu masih samar tetapi sedikit terang daripada semalam. Syukur.  Tetapi masih belum boleh disahkan sebab test seminggu awal sebelum periodkan? Cx masih tak puas hati. Cx ajak en.suami pergi klinik dan macam biasa kalau result positif sebelum due period, doktor akan sahkan kencing kotor. Ianya adalah normal tetapi doktor Rahimah cakap, kalau lebih sahaja sehari lewat datang period dan urine test naik double line, makanya sah pregnant. Makanya balik rumah dalam keadaan hampa. Cx pujuk en.suami suruh beli urine test lagi. Haha tetapi en.suami tak bagi pada awalnya tetapi akhirnya en.suami belikan juga tetapi tak boleh test lagi. Tunggu sehingga lebih due even sehari, baru boleh buat urine test.

Hari yang ditunggu-tunggu telah tiba. 20/01/2015, pagi-pagi lagi dah beriya bangun buat urine test. Lepas titis sahaja urine dekat test pad, terus laju line bergerak. Line pertama .. DONE. Laju sahaja naik line kedua dengan jayanya. Yeah! Alhamdulillah. Tersengih tersenyum lebar apabila second line turut DONE! Syukur Ya Allahuakhbar.  Gembiranya hati hanya Allah sahaja yamg tahu dan naluri seorang wanita tak pernah salah kalau berkaitan mengandung ni. Betul tak? Alhamdulillah. Gembira hati dapat kongsikan dengan en.suami. Syukur teramat sangat.

To be continued ~

Pengalaman Bersalin Anak Pertama:
Part 2

Syukur Ya Allah
Lahirkanlah Keikhlasan Dihatimu

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.

[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]

Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

All the best
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Saturday, January 16, 2016

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Segmen Blogwalking ini berlangsung selama 2 minggu, 16/01/2016 - 30/01/2016 . 

Happy bw!!
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Friday, January 15, 2016

Giveaway from Suria Online Shop

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Click banner to join us
Hadiah

KELEBIHAN SABUN DHIA DARI NONA ROGUY

Kandungan:
(1 buku - 80 gram)

Dirumus khusus untuk membuang sel kulit mati ("tindakan scrub"), memberi kecerahan tona warna kulit, ketiak, dan sesuai digunakan selepas Herbanika Lulur bagi wanita yang menggunakan set bersalin. Juga berfungsi menghalus/mengurang bahagian regangan kulit 'stretch mark" bahagian pangkal peha dan perut.

Khasiat:

  • Efek menghalus/mengurang regangan bahagian kulit. (Sabun seperti biasa dan kemudian lakukan urutan cekik (tapak tangan) dari bawah ke atas) khususnya peha dan perut.
  • Memutihkan ketiak (Sabun seperti biasa dan guna belakang tapak tangan untuk menggosok bahagian ketiak).

Semoga ada rezeki
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu 

Pusat Bayi Basah

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Di awal kelahiran anak cx, semuanya Alhamdulillah tetapi bermulanya episod setelah pusat anak tanggal pada hari ke-13. Anak tanggal pusatkan banyak ragam. Kesian sangat dekat anak sakit sampai demam. Dua hari anak demam. Tak sampai hati, sedih sangat tengok anak sakit. Masa tu kan belum sebulan, so memang tiada ubatlah. Dahlah baru lepas lepas kena jaundice. Allah luluh hati bila kenangkan balik.

Okaylah. Nak cerita pasal pusat anak sebenarnya. Selepas tanggal, makin hari cx tengok pusat masih basah dan macam ada lagi isi macam batang pusat tu tak tanggal. Anak merengeklahkan. Sakit agaknya sebab basah sahaja dan macam berair menyebabkan ada sedikit berbau. 


Sampaikan doktor Klinik kesihatan rujuk ke GH doktor pakar kanak-kanak. Allah. Namun dalam masa yang sama, kami rujuk ke doktor swasta.. masih sama, doktor Rahimah Klinik amal dan surgery Bukit Katil Melaka. Doktor cakap ramai sebenarnya pesakit beliau jadi macam anak cx, ada yang sampai ke usia emas pon masih tak kering sebab tak rawat. 

Alhamdulillah ubat yang dibekalkan dapat merawat masalah pusat basah anak cx dengan izin Allah. Syukur. Take time juga sebab cx kena letak selalu. Alhamdulillah kering akhirnya. Cantik dah pusat anak cx. Kalau korang ada masalah yang sama, tolong pergu jumpa doktor biar mereka yang rawat. Jangan memandai letak lada hitamlah, sapu minyak gamatlah. Allah! Kesian anak. Jangan aniaya anak kita. Memang ada orang buat letak lada hitam dan pusat kering tetapi kalau tak kering dan jadi makin teruk? Siapa yang hadap? Haish. Fikir-fikirkanlah ya. Ada benda boleh kita ikut adat dan cara orang lama, ada benda tolonglah fikir dahulu. Kesian dekat anak. Allahuakhbar.

Berfikir sebelum bertindak
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Thursday, January 14, 2016

Shawls Giveaway by Lollipop Manis

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Syarat-syarat penyertaan :

1. Buat satu entry 'Shawls Giveaway by Lollipop Manis'
2. Upload gambar banner di atas dan link kan pada post ini
3. Follow Blog ini
4. Follow instagram mhfs_pastellover 
5. Tinggalkan link post di bahagian komen entry ini

Hadiah :

Empat helai shawl untuk empat orang pemenang. Pemenang akan dipilih menggunakan khidmat random.org. :)

Penyertaan ni akan ditutup 
16 Januari 2016, at 12.00 AM

Semoga ada rezeki
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Tahi Sawan

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Tahi sawan adalah perkara normal yang berlaku dan terjadi kepada bayi yang baru lahir. Ada juga yang tiada tahi sawan tetapi kebanyakannya terjadi. Tahi sawan adalah kuping-kuping seperti kelemumur yang berada di atas kepala bayi. 

Jika kita rujuk kepada doktor, tahi sawan ini berasal daripada keturunan keluarga yang mempunyai sejarah asma. Makanya no wonder anak akan ada tahi sawan ini. Menurut doktor Rahimah klinik amal dan surgery Bukit Katil Melaka, ada jenis tahi sawan ini  akan kekal sehingga ke usia dewasa. Maknanya waima sudah dibersihkan, ia tetap kembali. 


Jika mengikut kepercayaan orang dulu-dulu pula, ianya normal bagi bayi yang baru lahir. Namun ibu bapa perlu berhati-hati kerana tahi sawan boleh menjadi kudis jika tidak dibersihkan. Kuping-kuping yang ada akan menebal dengan banyaknya tanpa kita sedari.

Anak cx juga tidak terlepas, ada juga tahi sawan ini. Makanya cx dan en.suami bawa anak ke klinik dr.Rahimah, beliau mengesyorkan agar tidak kerap memakai jenis shampoo yang boleh memudaratkan, selain itu beliau bekalkan dengan shampoo khas yang dapat mengurangkan kehadiran tahi sawan. 

Cx ada beritahu doktor bila anak pakai shampoo baby johnson, kepala anak akan menjadi-jadi tahi sawannya. Then dr.Rahimah turut menceritakan bahawa ada juga pesakit beliau mengadu berkenaan hal sedemikian. Jadi, cx pon terus hentikan pemggunaan shampoo tersebut dan Alhamdulillah okay.

Pesanan ringkas:
Nasib baik anak cx lelaki, mudah sahaja ubat tahi sawan ini, botakkan sahaja kepalanya. Heheh itu juga saranan dr.Rahimah hihi

Sihatlah wahai anak
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Wednesday, January 13, 2016

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُه

Click banner to join us!
Hari ini DianaRashid nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.

Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama

Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee, Philips Avent, Quinny Baby Stroller, Halford Baby Stroller, AldoHauck Baby Stroller, Umma Lacto, Ummie Milky Rich, Mamom, EveLove Breastpump, ScratchMeNot, Susu Kambing Wildan, Sparco Car Seat, Baby Ultra Hannah Baby Wrap, Koopers, Freemie, Minyak Kelapa Dara D'Aura, Gugu Swaddle Pod, Tropika Baby Herbal Cream, Maxi-Cosi dan banyak lagi.

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.

SENARAI HADIAH PEMENANG

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama
*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua
*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga
*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

-Like facebook penaja.


-Follow instagram penaja.


-Follow Blog penaja

-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

<br />

<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">

</div>

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari <b><a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a></b> dan <a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"><b>The Baby Store</b></a> selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.<br />

<br />

<b>Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama</b><br />

<br />

Sebuah <a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank">Kedai Bayi Online</a> yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti <a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank">Tommee Tippee</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank">Philips Avent</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank">Quinny Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank">Halford Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank">Aldo</a>,&nbsp;<a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank">Hauck Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank">Umma Lacto</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank">Ummie Milky Rich</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank">Mamom</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank">EveLove Breastpump</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank">ScratchMeNot</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank">Susu Kambing Wildan</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank">Sparco Car Seat</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank">Baby Ultra Hannah Baby Wrap</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank">Koopers</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank">Freemie</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank">Minyak Kelapa Dara D'Aura</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank">Gugu Swaddle Pod</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank">Tropika&nbsp;Baby Herbal Cream</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank">Maxi-Cosi</a>&nbsp;dan banyak lagi.<br />

<br />

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. <b><i>Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran</i></b>.<br />

<br />

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.<br />

<br />

<br />

<b><span style="color: #cc0000;">SENARAI HADIAH PEMENANG</span></b><br />

<br />

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama<br />

<br />

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua<br />

<br />

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga<br />

<br />

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)<br />

<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>

<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>

<b><span style="color: #cc0000;">SYARAT-SYARAT PENYERTAAN</span></b><br />

<br />

<b>-Like facebook penaja.</b><br />

<br />

<a href="http://www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia">www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/BabyOutletDotMy">www.facebook.com/BabyOutletDotMy</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/ResepiMakananBayi">www.facebook.com/ResepiMakananBayi</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/IbuHamilMenyusu">www.facebook.com/IbuHamilMenyusu</a><br />

<b><br /></b>

<br />

<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">

</div>

<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">

</div>

<b>-Follow instagram penaja</b>.<br />

<br />

<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/thebabystoremalaysia" target="_blank">@thebabystoremalaysia</a></b></span><br />

<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/octo_kids" target="_blank">@octo_kids</a></b></span><br />

<br />

<b>-Follow Blog penaja</b><br />

<br />

<a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a><br />

<br />

<b>-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.</b><br />

<br />

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.<br />

<br />

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.<br />

<br />

<center>

<div style="background-image: url(&quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari &lt;b&gt;&lt;a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;/b&gt; dan &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"&gt;&lt;b&gt;The Baby Store&lt;/b&gt;&lt;/a&gt; selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Sebuah &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank"&gt;Kedai Bayi Online&lt;/a&gt; yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank"&gt;Tommee Tippee&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank"&gt;Philips Avent&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank"&gt;Quinny Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank"&gt;Halford Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank"&gt;Aldo&lt;/a&gt;,&amp;nbsp;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank"&gt;Hauck Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank"&gt;Umma Lacto&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank"&gt;Ummie Milky Rich&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank"&gt;Mamom&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank"&gt;EveLove Breastpump&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank"&gt;ScratchMeNot&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank"&gt;Susu Kambing Wildan&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank"&gt;Sparco Car Seat&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank"&gt;Baby Ultra Hannah Baby Wrap&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank"&gt;Koopers&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank"&gt;Freemie&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank"&gt;Minyak Kelapa Dara D'Aura&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank"&gt;Gugu Swaddle Pod&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank"&gt;Tropika&amp;nbsp;Baby Herbal Cream&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank"&gt;Maxi-Cosi&lt;/a&gt;&amp;nbsp;dan banyak lagi.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. &lt;b&gt;&lt;i&gt;Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SENARAI HADIAH PEMENANG&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SYARAT-SYARAT PENYERTAAN&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Like facebook penaja.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/BabyOutletDotMy&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/ResepiMakananBayi&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/IbuHamilMenyusu&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;b&gt;-Follow instagram penaja&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@thebabystoremalaysia&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@octo_kidz&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Follow Blog penaja&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY BABY MALAYSIA BERSAMA THE BABY STORE DOT COM DOT MY.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;center&gt;<br />

&lt;div style="background-image: url(&amp;quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&amp;quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;"&gt;<br />

&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;center&gt;<br />

&lt;/center&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tinggalkan link entry di kotak komen &lt;/span&gt;&lt;b style="text-align: left;"&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank"&gt;di entry ini&lt;/a&gt;.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tarikh tutup pada &lt;b&gt;31 Januari 2016&lt;/b&gt; jam &lt;b&gt;11.59 malam&lt;/b&gt;.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;Semoga berjaya semua..&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

sekian..&lt;/center&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

<div>

<br /></div>

<div>

<br /></div>

</div>

</div>

<center>

</center>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;"><br /></span>

<span style="text-align: left;">- Tinggalkan link entry di kotak komen </span><b style="text-align: left;"><span style="color: #cc0000;"><a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank">di entry ini</a>.</span></b></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;">- Tarikh tutup pada <b>31 Januari 2016</b> jam <b>11.59 malam</b>.</span><br />

<span style="text-align: left;"><br /></span>

<span style="text-align: left;">- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.</span></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;">Semoga berjaya semua..</span></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<br />

sekian..</center>

</div>





- Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.

- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya semua.
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Koleksi Pampers Anak

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Sebelum ini cx ada cerita tentang drypers: claim hadiah kan? Haa, biar cx kongsikan dengan korang koleksi pampers dekat rumah cx. 

Sebelum ini anak cx pakai new born wee wee dry untuk tempoh dua bulan. Apabila nak masuk sahaja tiga bulan, pampers terpaksa ditukar memandangkan anak cx semakin bambam. Makanya sekarang pakai size S wee wee dry. 


Pada awalnya memang beli pampers dekat shopping mall atau kedai yang jual dryperslahkan. Disebabkan mahal, kami mencari solusi bagi mengurangkan kos sara hidup. Jadi, en.suamilah jumpa supplier yang boleh bagi harga murah kalau kita beli banyak. Alhamdulillah berbaloi. 

Makanya setiap bulan, belanja untuk pampers sahaja diasingkan RM100 secara kasarnya. Jika dulu beli new born (64pcs for each beg) ada empat beg pampers dalam satu kotak tetapi kini size S, dalam sekotak ada tiga beg tetapi satu beg ada 88pcs. Syukur jimat duit. Haa tengoklah dalam gambar itu, koleksi bulanan untuk anak iols. Huhu. 

Semenjak ada anak, memang segala benda, the first thing is beliau dahulu yang perlu difikirkan. Kemudian barulah mak abah dia. Biasalahkan.. semua orang yang bergelar ibu bapa akan berbuat sedemikian. Mudahan dah besar nanti jadi anak yang soleh dan solehah ya anak-anak. 

Anak itu Amanah
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Tuesday, January 12, 2016

Nescafe Tarik Berbuih!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Holla everyone! Semoga sihat selalu hendaknya ya. Entry kali ini sengaja nak bercerita sebab tengah bosan. Huhu. Makanya tajuk entry macam ini pon boleh jadi. Hahaaha

Nak dijadikan cerita, en.suami selalu request air nescafe tarik, makanya cx akan selalulah buatkan. Sekejap air okay rasanya, ada kala kurang manislah, tak panaslah, tak berbuihlah. Haha. Biasalah manusia, bila buat sesuatu itu ada masanya ada sahaja yang terkurangkan. Ampunlah ya en.suami. Hee Nasib baiklah en.suami jenis yang bila cx tanya pendapat beliau, InSyaaAllah jujur ikhlas amanah tabhliq fathanah jawapan beliau beri. Alhamdulillah mudah bagi cx perbaiki agar dapat mengikut kehendak beliau. InSyaaAllah .


Nampak tak dalam gambar tu buih dia macam mana? Hahaha. Teringat haritu cx buatkan en.suami nescafe tarik berbuih, time tu mak ternampak then mak pon cakap, 'amboi buih dia' .. dan secara pantasnya en.suami pon jawab, 'buih itu harus' huhu. Comel je masing-masing. 

En.suami dan cx memang jenis cerewet sedikit dalam banyak perkara tetapi ada masa apa yang cx rasa cerewet, beliau pula yang tak kisah. Aishh .. Tidak mengapalah, setiap pasangan itu dijadikan Allah agar saling melengkapi antara satu sama lain. Alhamdulillah syukur selalu. 

Doa bersama:
Ya Allah, jadikanlah kami hamba-Mu yang mendirikan solat, begitu juga keturunan dan zuriat kami. Perkenankanlah doa kami Ya Allah. Amin Ya Rabbal 'Alamin.

Keluargaku Bahagia
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Monday, January 11, 2016

Ukiran Inai Halal Nieyna Melaka

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai semua. Kali ini cx nak kongsikan tentang servis ukiran inai tangan kaki yang kini menjadi trend kembali waima tiada acara penting. Saja suka-suka pon boleh jadi kita cari pengukir kreatif ukiran inai ini kan? Cx nak kongsikan seorang rakan cx yang sangat kreatif! Cx pon dah terima servis beliau semasa majlis malam berinai cx pada 2013 dulu.


Tahun lepas pon cx ambil beliau juga semasa pregnant. Beriya nak berinai berukir bagai masa pregnant kelmarin. Hahah makanya beliaulah menjadi pilihan cx. Servis beliau sangat puas hati, tip top, cantik menarik tertarik kau memang da bom! Ehh ke situ pula. Okay mari cx belanja gambar ukiran yang telah diukir oleh beliau. Bukan tangan cx okay. Huhu



Haa cantikkan? Okay banyak lagi sebenarnya tetapi cx taknak letak lagi, sebab cx nak korang pergi usha teruslah senangkan dekat page beliau. Bolehlah calling-calling kalau nak berinai. :) Segala jenis majlis pon beliau boleh terima. InSyaaAllah. Kalau luar Melaka, silalah berunding dengan beliau ya. ☺ kbai.

Facebook : 
Contact No017-6866968

InSyaaAllah berbaloi
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu

Friday, January 8, 2016

Drypers : Free Hand Puppet!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Email from drypers
Okay entry sebelum ini cx ada update tentang claim hadiah daripada drypers point kan? Siapa yang dah usha pasti tahu apa yang cx nak kongsi kali ini. Baiklah. Sebelum nak tebus, macam biasa kita perlu daftar ahli dan apa yang menariknya, daftar sahaja, terus kita dapat hadiah percuma! Setiap satu pendaftaran akan menerima hand puppet percuma daripada pihak dryper dan cx dah dapat pon! Korang akan dapat mesej melalui email terlebih dahulu. Dalam 4-6 minggu, dapatlah! Seronokkan? Hehe Nanti cx share gambar free hand puppet yang cx dapat tu. Sekarang tak lepas pula nak upload gambar. Haish geram. Huhu oklah. Bai.

Anak itu amanah
Lahirkanlah keikhlasan dihatimu