Wednesday, August 10, 2011

Isu Hari Potong Kuku juga PALSU?

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 23
Kali ni cx nak share lagi.  Pada awal kemunculan blog ni, cx ada buat satu entry tentang Potong Kuku Ada Adab Ke? .. Apa yang cx cerita kat situ adalah tentang 'hari-hari tertentu memotong kuku mengikut Islam' dan juga tentang 'cara-cara memotong kuku mengikut Sunnah Nabi s.a.w' .. 

Sebelum ni juga cx ada buat entry tentang, Hadis Kelebihan Solat Taraweh itu Bida'ah dan terdapat seorang sahabat meninggalkan satu komen yang menarik perhatian cx untuk disiasat :) cx malas nak membebel panjang-panjang.  Jadi, letak pictures sahajalah k :) tekan jerk dekat gambar untuk kasi dia membesar seperti minum susu dugro.

Terima Kasih Sahabat yang berkongsi :)

memotong kuku mengikut sunnah Nabi s.a.w




soalan kedua - potong kuku ikut hari



Oryte, camne kawan-kawan? dapat tak apa yang cuba disampaikan? cx minta maaf untuk sharing yang tidak tepat :) Terima Kasih kepada Ustaz Kekanda Azri kerana sudi menjawab segala kemusykilan cx selama ini.

rujuk entry sebelum > Potong Kuku dan Adab

Malu bertanya sesat jalan
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

6 comments:

aimie amalina said...

weeee!
mekasih juge entri ini =)
dah dpt ilmu potong kuku drpd mana ke mana =)

cx's said...

@aimie amalina terima kasih kembali aimie amalina syggss~ :)

AIEN NOT ALIEN said...

entri yang baik cx...

kemusykilan ada jawapannyakan..

kena cari untuk dapat.. ^_^"

cx's said...

@aien not alien terima kasih aien comel~ :)

Saiazuan said...

hurm hurm hurm...ok thanks.. tp dielokkan la potong hari jumaat, kalau x lupe nk potong kan :)

cx's said...

@Saiazuan betul tu.. :)